Wie denkt dat spinazie eten niet bij de zomer hoort, heeft het mis. Wat dacht je van een frisse spinaziesalade met spekreepjes, champignons en bieslookringetjes? Heerlijk na een warme zomerdag, maar natuurlijk ook in het voor- of najaar. In twintig minuten zet je zo’n frisse salade met spinazie op tafel. 

Onderstaand recept is voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 5 minuten

Ingrediënten
600 gram spinazie
100 gram spekreepjes
1 teentje knoflook
5 champignons
1 sjalotje
3 el olijfolie
4 el witte balsamicoazijn
2 el bieslookringetjes
Zout
Versgemalen peper

Bereiding
Was de spinazie en laat de bladeren in een vergiet goed uitlekken. Pel het knoflookteentje en sjalotje en hak ze fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes. Bak de spekreepjes in hete olie goudbruin. Voeg vervolgens de champignons toe. Stoof daarna het sjalotje en de knoflook kort mee. Haal de pan van het vuur en blus met 3 el water en 4 el azijn.

Breng de saus met zout en peper op smaak en giet over de spinazie. Strooi de bieslookringetjes over de salade en dien meteen op.

Meer over spinazie lees je in LandIdee lente 2012. Daar vind je nog zeven andere gerechten met spinazie:
Taart met spinazie en bacon
Hartige paastaart met spinazie en ei
Spinaziedriehoekjes met venkel
Spinaziesoep met waterkers
Ravioli met spinazie
Soufflé met wilde spinazie
Kaastoast met spinazie en paprika