Deze Italiaanse ricottataart met marsepein is onweerstaanbaar! Geen taart gedecoreerd met marsepein, maar een taart met marsepeinen vulling. Leuke taart voor Sinterklaas. Is weer eens wat anders dan de marsepein aardappeltjes. Zeker weten dat je hiermee scoort op 5 december!
Bereiding: 20 minuten.
Bakken: 20-25 minuten
Verder:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de springvorm goed in met boter en bestrooi hem met de geschaafde amandelen.
Rasp de marsepein en roer hem met de boter in een kom romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Roer de ricotta, het amandelextract, sinaasappel- en citroenraspsel erdoor. Zeef de bloem erover en schep hem er met een lepel door.
Doe het beslag in een kom en strijk het glad.
Strooi de pijnboompitten erover en bak de taart 20-25 minuten in de oven. Bij deze cheesecake kun je de gaarheid testen met een prikker; er mag dan geen deeg aan blijven zitten. Haal de ricottataart uit de oven, verwijder de vorm en bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.
Bij ons is cheesecake vooral kwarktaart, maar in Amerika bestaat hij uit een bodem van koekkruimels met een snufje zout en een vulling van roomkaas. Dat ook op dat basisrecept veel varianten te bedenken zijn, blijkt wel uit het boek I love cheesecake van Christin Geweke.
I love cheesecake
Auteur: Christin Geweke
Fotograaf: Frauke Antholz
Prijs € 14,95
ISBN 9789462501713
Uitgever Forte Culinair
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…
Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…
Van 13 t/m 17 september gaan we met een comfortabele bus richting Ostfriesland en Oost-Groningen.…
Slimme tuinverlichting in elke buitenruimte Je tuin ziet er in het daglicht prachtig uit, maar…
View Comments
Dat moet een heerlijke taart zijn