Kruidnootjes maak je natuurlijk zelf, al is het alleen al voor de heerlijke geur! 

Dit recept is geschikt voor circa 50 kruidnootjes.

Ingrediënten kruidnoten
50 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr bruine basterdsuiker
25 gr boter (op kamertemperatuur)
1 el melk
circa 2 tl koekkruiden (speculaaskruiden)
eventueel een snufje zout

Bereiding kruidnootjes
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker, de koekkruiden en eventueel het snufje zout in een beslagkom, meng de ingrediënten even goed door elkaar.
Snijd de boter in kleine stukjes, voeg deze samen met de melk toe aan het mengsel.
Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Laat het deeg heel even in de koelkast rusten.
Bekleed intussen de bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg na 5 minuutjes uit de koelkast en maak er circa 50 kleine balletjes van.
Verdeel de kruidnootjes over de bakplaat.
Bak de kruidnootjes in ongeveer 12 minuten gaar.

Tips
Zelf kruidnoten bakken is niet moeilijk, toch kun je gemakkelijk fouten maken: daarom hier wat tips bij het bakken van kruidnootjes!

Anderen lezen ook:  Voor de paasbrunch: Hamtasjes met champignons