Recept kipkroketten voor 4 personen

Ingrediënten: 500 g bloemige aardappelen, zout, 300 g kipfilet, 2 eidooiers, 2 el vers geraspte parmezaan, 2 el boter, 1-2 el gehakte peterselie, 1-2 el bloem, peper, vers geraspte nootmuskaat

Voor het paneren: 4-5 el bloem, 2 eieren, circa 100 g paneermeel

Bereiding: Schil de aardappelen, was ze en kook ze in circa 30 minuten in zout water gaar. Spoel de kipfilets af, dep ze droog en maal ze in een vleesmolen of in de keukenmachine tot een fijne farce. Giet de aardappelen af, druk ze door een aardappelpers of zeef en laat uitdampen. Kneed ze met de eidooiers, parmezaan, boter, peterselie en kippenfarce tot een goed vormbaar deeg. Breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.

Verwarm de oven voor op 180 graden circulatielucht. Halveer het deeg of deel het in drieën en vorm op een met bloem bestoven werkblad, rollen met een doorsnede van circa 2-3 cm. Snijd de rollen in circa 6 cm lange stukken.

Zet schaaltjes met bloem, geklutste eieren en paneermeel klaar. Wentel de stukken respectievelijk in de bloem, eieren en paneermeel. Leg de kroketten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Bereidingstijd: 45 minuten ǀ Kooktijd: 50 minuten