Ooit gehoord van cranberrystroop? Lekker op een pannenkoek én tussen een stroopwafel.
Ingrediënten cranberrystroop
250 g blanke stroop of agavesiroop
100 g kristalsuiker
70 ml water
30 g boter
200 g cranberry’s (vers of ingevroren)
2 g kaneelpoeder
Bereiding cranberrystroop
Smelt de stroop, kristalsuiker, het water en de boter in een pannetje totdat de suiker helemaal is opgelost.
Laat het vocht er wat uitkoken zodat de stroop dikker wordt en goudbruin.
Pureer de cranberry’s en voeg ze toe.
Laat wederom een beetje inkoken totdat het mengsel dik op de lepel blijft hangen. Voeg de kaneelpoeder toe en roer goed.
Laat de stroop afkoelen totdat deze lauwwarm is.
De cranberrystroop is vooral erg lekker tussen Terschellinger Cranberrystroopwafels.
Smaakt het naar meer?
Dit recept is speciaal voor Landidee geselecteerd door de auteurs van het boek De wereld van de stroopwafel. Het beroemde koekje waaraan je blijft plakken! van Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt. Het boek kost € 17,95 en is verkrijgbaar via http://www.uitgeverij-lineke-eerdmans.nl/webshop/boeken/de-wereld-van-de-stroopwafel en bij alle (online) boekhandels.
De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…
Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…