Pruimen in een spekjasje als hapje of bij diner

Wil je eens een keer wat anders met pruimen dan een taart, crumble of jam? Probeer dan eens pruimen in een spekjasje. Heerlijk als bijgerecht of als borrelhapje. Met onderstaand recept kun je 24 heerlijke pruimenhapjes maken. Houd er wel rekening mee dat de pruimen minstens vier uur moeten marineren.

Als je de pruimen bij het eten serveert, reken dan op zo’n vijf pruimen per persoon. De bereidingstijd (zonder marineren) is ongeveer 25 minuten.

De ingrediënten:
– 25 gedroogde pruimen zonder pit
– 125 ml port
– 25 blanke amandelen
– 25 plakjes ontbijtspek
– 5 eetlepels plantaardige olie
– 25 prikkers

Snijd de pruimen een beetje in en meng ze met de port. Marineer ze minstens vier uur. Je kunt ze het beste ’s avonds marineren en de hele nacht in de koelkast laten staan.

Laat de pruimen na het marineren goed uitlekken. Steek in elke pruim één amandel. Omwikkel ze met ontbijtspek en zet de rolletjes vast met een prikker. Verhit de olie in een pan, verdeel de rolletjes in porties en bak ze knapperig bruin.

admin

Share
Published by
admin
Tags: snacks

Recent Posts

Nieuw: Groen Geluksboekje

De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…

5 dagen ago

Tuinhommels: 5 weetjes

Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…

6 dagen ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

6 dagen ago

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

2 weken ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

3 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

3 weken ago