Categories: ReceptenTaart & Cake

Luchtig aardbeientaart met vanille botercrème

Grote aardbeienoogst? Maak deze luchtige aardbeientaart met vanille botercrème!

Ingrediënten rouleau biscuit
80 g boter
6  eieren
190 g suiker
190 g bloem

Ingrediënten botercrème
68 gram bloem
360 ml melk
300 gram ongezouten roomboter (op kamer temperatuur)
300 gram poedersuiker
7 ml vanille aroma

Vulling en topping
200 gram aardbeien jam
100 gram verse aardbeien

Bereiding rouleaubiscuit
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
 Smelt de boter in een pannetje. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Spatel de bloem en de gesmolten boter erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het beslag uit tot 1-2 cm dikte. Bak in circa 7-8 minuten goudbruin en gaar. Snijd het biscuit in de lengte en de breedte door. Zodat je rechthoekige stukken overhoudt. Laat het biscuit afkoelen.

Bereiding botercrème
Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren tot het zachtjes kookt. Zodra het kookt zet je het vuur lager.
Na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. Je kunt dit controleren door een houten prikker in het mengsel te steken, deze blijft rechtop staan als het mengsel goed is. Doe het mengsel in een kom, die je bedekt met plastic folie, laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop  ondertussen in een andere kom de boter luchtig.
Voeg de poedersuiker en het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.
Wanneer het bloemmengsel goed  afgekoeld is, voeg je deze toe aan het botermengsel.
Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door.
Zet de kom ongeveer een half uur in de koelkast. Daarna is je vanille botercrème klaar voor gebruik!

Vullen en decoreren
Leeg het eerste deel op een plank/taartplateau en smeer deze in met een lekkere laag jam tot 1 à 2 cm van de rand.
Spuit een randje botercrème langs de rand om te voorkomen dat de jam eruit loopt aan de zijkanten.
Stapel het volgende deel op de taart en herhaal tot het laatste deel erop ligt.
Spuit de botercrème nu op de randen en bovenkant van de taart met een paletmes of een ander mes kun je de botercrème beter verdelen en netjes maken.
Laat vooral je creativiteit het werk doen! Als je tevreden bent met de botercrème kun je de taart afmaken met wat verse aardbeien.

admin

Share
Published by
admin
Tags: bakkenfruit

Recent Posts

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

3 dagen ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

2 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

2 weken ago

Stinsenplanten: Alles wat je wil weten

Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…

2 weken ago

Op tuinenreis naar Ostfriesland en Oost-Groningen van 13 t/m 17 september

Van 13 t/m 17 september gaan we met een comfortabele bus richting Ostfriesland en Oost-Groningen.…

3 weken ago

Light just got smarter

Slimme tuinverlichting in elke buitenruimte Je tuin ziet er in het daglicht prachtig uit, maar…

3 weken ago