Deze lentesalade met ei is een prima lunchgerecht met een snee stevig boerenbrood.  Uiteraard is de lentesalade ook geschikt als voorgerecht of bijgerecht.

Voor 4 personen
Ingrediënten 6 eieren, 1 komkommer, 2 gele paprika’s, 4 stengels bleekselderij, 150 g gekookte ham in plakjes, 100 g yoghurt, 100 g crème fraîche, 2-3 el witte balsamicoazijn, 1-2 el citroensap, zout, peper uit de molen, een beetje suiker, tuinkers voor de versiering

Bereiding Kook de eieren ongeveer 6 minuten (maat M, in reeds kokend water). Was de komkommer en halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem in blokjes. Was de paprika’s, halveer ze, maak ze schoon en snijd ze in smalle reepjes. Was de selderij en snijd de stengels in schijfjes. Snijd de ham in reepjes. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in plakjes. Schik ze met de voorbereide ingrediënten voor de salade op borden.

Meng de yoghurt met de crème fraîche, balsamicoazijn, citroensap en 2 tot 3 eetlepels water. Breng met zout, peper en suiker op smaak. Druppel de dressing over de salade, versier met tuinkers en dien op.

Bereidingstijd: 25 minuten ǀ Kooktijd: 6 minuten

admin

Share
Published by
admin
Tags: salade

Recent Posts

Nieuw: Groen Geluksboekje

De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…

3 dagen ago

Tuinhommels: 5 weetjes

Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…

4 dagen ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

5 dagen ago

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

1 week ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

3 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

3 weken ago