Categories: HoofdgerechtRecepten

Gebakken aardappelen met kaneel en knoflook

Kaneel was lange tijd voorbehouden aan de machtigen en rijken der aarde. Tegenwoordig is deze aromatische specerij vooral uit wintergerechten niet meer weg te denken. Vandaag delen wij dit lekkere recept van gebakken aardappelen met kaneel en knoflook met jullie.

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1 kg liefst vastkokende aardappelen
– zout
– peper (uit de molen)
– 1 tl gedroogde rozemarijn
– 1-2 kaneelstokjes
– 2-3 knoflookteentjes
– 4 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen, dep ze droog en snijd ze in grote stukken. Meng ze in een kom zorgvuldig met zout, peper, rozemarijn, kaneelstokje(s), knoflookteentjes (niet gepeld en fijngemaakt) en olie. Verhit een gietijzeren koekenpan en bak het aardappel-kruidenmengsel snel aan. Zet de pan dan in de voorverwarmde oven, bak de aardappelen circa 20 minuten op de middelste rail tot ze zacht zijn en draai ze tijdens het bakken af en toe om. Verwijder kaneelstokje(s) en knoflookteentjes voor het opdienen.

admin

Share
Published by
admin
Tags: aardappel

Recent Posts

Nieuw: Groen Geluksboekje

De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…

1 dag ago

Tuinhommels: 5 weetjes

Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…

2 dagen ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

3 dagen ago

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

1 week ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

2 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

2 weken ago