De frittata. Een Italiaans gerecht dat uit armoede is ontstaan, maar o zo lekker is! Maak je restjes groenten op en geniet van dit heerlijke vitaminebommetje.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
ca. 300 g gemengde groenten (maak je restjes maar op! Denk aan paprika, champignons, wortel, ui, prei, courgette en doperwtjes)
scheut olijfolie
6 eieren
1 el mediterrane kruiden
chilivlokken
zeezout
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de ui glazig.
Voeg daarna de overige groenten toe en bak ze beetgaar.
Klop de eieren met de kruiden, zout en chili en giet over de groenten. Laat het eimengsel vervolgens op een rustig vuurtje stollen en beweeg je pan af en toe heen en weer.
Leg een deksel op de pan en houd goed in de gaten dat de omelet niet aanbrandt. Het duurt even voordat de frittata gaar is.
De frittata is ook lekker met een handje geraspte kaas. Serveer als lunchgerecht met boerenbrood en wat aangemaakte sla.
Bereidingstijd: 25 minuten
Misschien vind je een quiche ook wel erg lekker? Lees dan hier een recept voor een quiche met zalm en broccoli. Deze frittata wordt nog lekkerder met groenten uit eigen tuin!
De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…
Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…