De doperwt staat al sinds de oudheid op het menu van de mens. Geen wonder, want de kleine vitaminebommetjes bevatten alles wat het lichaam nodig heeft. En veelzijdig is dit snoepje uit de moestuin ook. Erwten zijn bijvoorbeeld heerlijk in een gerecht met pasta, zoals farfalle.
Onderstaand recept is geschikt voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Ingrediënten:
500 gram farfalle
200 gram (buik)spek
300 gram erwten
1 bosje basilicum
Parmezaanse kaas (geraspt)
Peper
Bereiding:
Kook de farfalle in zout water beetgaar. Snijd intussen het spek in repen en bak het zonder boter in een pan knapperig. Was vervolgens de erwten en blancheer ze zo’n twee minuten in heet, zout water. Giet ze af, laat ze schrikken met koud water en laat de erwten uitlekken.
Was het basilicum, schud het droog en trek de blaadjes van de stelen. Giet de beetgare pasta af en doe de farfalle met de erwten en de basilicumblaadjes bij het spek. Meng alles goed door elkaar.
Bestrooi de pasta met geraspte parmezaan en kruid met peper.
In LandIdee augustus-september vind je nog 8 heerlijke recepten met erwten.
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…
Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…
Van 13 t/m 17 september gaan we met een comfortabele bus richting Ostfriesland en Oost-Groningen.…
Slimme tuinverlichting in elke buitenruimte Je tuin ziet er in het daglicht prachtig uit, maar…