Recepten

Appel-kruimeltaart

INGREDÏENTEN:

Voor 16 stukken

Voor het gistdeeg:
– 1/2 blokje verse gist
– 160 ml lauwwarme melk
– 300 g bloem
– 100 g gemalen hazelnoten
– 100 g snuiker
– 1 snufje zout
– 1 ei
– 80 g boter
Voor het beleg:
– 800 g licht zure appels
– 1/2 biologische citroen (sap)
Voor de kruimels:
– 200 g bloem
– 120 g suiker
– 100 g gemalen amandelen
– 1/2 vanillestokje (merg)
– 150 g boter

– 1 bakblik 30×40 cm

BEREIDING:
Los voor het gistdeeg de gist in de lauwwarme melk op. Meng de bloem in een kom met de noten, suiker en het zout. Maak een kuiltje, giet de doorgeroerde gist erin, voeg het ei toe en verdeel de in kleine stukken gesneden boter over het mengsel. Kneed met de handen of de kneedhaak van de mixer tot een glad deeg. kneed goed door en laat het deeg afgedekt een uur op een warme plaats rijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in partjes en meng die met citroensap. Meng voor de kruimels de bloem met suiker, amandelen en het merg van het vanillestokje. Smelt de boter en voeg aan het meelmengsel toe. Verwerk met de hand tot kruimels. Kneed het gistdeeg opnieuw goed door en rol het op met een bloem bestoven werkblad uit op het formaat van het bakblik. Bekleed het blik met bakpapier, leg het deeg erop, verdeel de appels en bestrooi met de kruimels. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat voor het opdienen afkoelen.

Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 60 minuten | Baktijd 45 minuten

admin

View Comments

  • Hallo,

    Jullie gerechtjes zijn allen 1 voor 1 super lekker, maar is het echt niet mogelijk om bij de dessertgerechtjes er een paar bereidingen zonder suiker toe te voegen, vooral voor onze diabeticis.
    Hopelijk vindt ik in de komende uitgaven een dessertje zonder echte suiker maar wel met stevia of dergelijke. Dank voor jullie attentie.

    • Beste Chris, de suiker in de gerechten kun je gewoon vervangen door Stevia! Met deze natuurlijke smaakmaker kun je gerechten eenvoudig wat zoeter maken.

Share
Published by
admin
Tags: appelbakken

Recent Posts

Nieuw: Groen Geluksboekje

De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…

2 dagen ago

Tuinhommels: 5 weetjes

Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…

3 dagen ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

4 dagen ago

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

1 week ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

2 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

2 weken ago