Categories: HoofdgerechtRecepten

Recept geroosterde aardappelen met salie

Aardappelen uit de oven zijn heel gemakkelijk te maken en je kunt in feite allerlei kruiden gebruiken. Voor dit recept hebben we gekozen voor het heerlijke salie kruid.

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten
1,5 kg vastkokende aardappelen
bosje salie
paar stengels lente-ui
olijfolie
peper en zeezout

Bereiding geroosterde aardappelen met salie
Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de aardappelen en snijd ze in gelijke parten. Droog ze goed af en stort ze in een ovenschaal. Voeg een flinke scheut olijfolie toe, hussel door elkaar en verdeel de aardappelen ten slotte goed over de schaal zodat er één laag ontstaat. Laat de aardappelen 30 minuten bakken in de oven. Haal de schaal uit de oven. Voeg de schoongemaakte stengels lente-ui toe en hussel ze goed door de aardappelen zodat ze met olie bedekt zijn. Strooi een handvol verse salieblaadjes over de schotel, voeg peper en grof zeezout toe en zet nog een kwartiertje terug in de oven. Het gerecht is klaar als de aardappels goudgeel en gaar zijn.

Dol op salie? Hier vind je nog een lekker recept!

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Nieuw: Groen Geluksboekje

De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…

2 dagen ago

Tuinhommels: 5 weetjes

Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…

2 dagen ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

3 dagen ago

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

1 week ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

2 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

2 weken ago