Kruidnootjes maak je natuurlijk zelf, al is het alleen al voor de heerlijke geur!
Dit recept is geschikt voor circa 50 kruidnootjes.
Ingrediënten kruidnoten
50 gr zelfrijzend bakmeel
25 gr bruine basterdsuiker
25 gr boter (op kamertemperatuur)
1 el melk
circa 2 tl koekkruiden (speculaaskruiden)
eventueel een snufje zout
Bereiding kruidnootjes
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker, de koekkruiden en eventueel het snufje zout in een beslagkom, meng de ingrediënten even goed door elkaar.
Snijd de boter in kleine stukjes, voeg deze samen met de melk toe aan het mengsel.
Kneed het geheel tot een soepel deeg.
Laat het deeg heel even in de koelkast rusten.
Bekleed intussen de bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg na 5 minuutjes uit de koelkast en maak er circa 50 kleine balletjes van.
Verdeel de kruidnootjes over de bakplaat.
Bak de kruidnootjes in ongeveer 12 minuten gaar.
Tips
Zelf kruidnoten bakken is niet moeilijk, toch kun je gemakkelijk fouten maken: daarom hier wat tips bij het bakken van kruidnootjes!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…