Categories: ReceptenTaart & Cake

Recept kastanjetaart met honing

Maak van de herfst een feestje met deze heerlijke kastanjetaart met honing! Dit recept is geschikt voor 6 personen.

Ingrediënten
Voor het deeg
80 g tarwebloem + 1 el voor de taartvorm
90 g kastanjemeel
50 g boter + 20 g voor de vorm
snufje zout
50 ml koud water
bakbonen (blinde vulling)

Voor de vulling
300 g kastanjes (gekookt en gepeld)
150 ml honing
3 eieren
3 tl suiker
50 g geschaafde amandelen

Bereiding kastanjetaart met honing
Rasp de gekookte kastanjes voor de vulling fijn.
Breng de honing in een pan met 100 ml water aan de kook.
Roer de geraspte kastanjes erdoor en laat 10 minuten op laag vuur koken.
Laat afkoelen en zet in de koelkast.
Kneed de ingrediënten voor het deeg (zonder de bloem en de boter voor de bakvorm) snel door elkaar en vorm een bal.
Laat het deeg 2 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Vet een kleine taartvorm in en bestuif hem met bloem.
Rol het deeg uit en bekleed er de taartvorm mee.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Het deeg wordt blind gebakken: bedek het deeg met bakbonen en zet 10 minuten in de oven; haal de bonen eruit en bak nog eens 7 minuten.
Laat de taartbodem afkoelen.
Splits de eieren voor de vulling.
Meng de eierdooiers met de koude kastanjepuree, klop het eiwit stijf en schep het er voorzichtig door.
Strijk de eiermassa op de afgekoelde taartbodem, bestrooi met suiker en bak opnieuw 30 minuten.
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan en garneer de taart ermee.

Bereidingstijd: 35 minuten
Baktijd: 45 minuten, rusttijd deeg: 2 uur

Maak ook eens een heerlijk kastanjesoepje!

admin

Share
Published by
admin
Tags: herfstnoten

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago