Geniet op en top van de herfst met een pittig kastanjesoepje!

Dit recept is geschikt voor 4 personen

Ingrediënten kastanjesoep
50 g kastanjes (kort gekookt en gepeld)  Let op: gebruik altijd tamme eetbare kastanjes!
100 g kastanjepuree (zelfgemaakt of uit blik)
1 rode ui
1 knoflookteentje
100 g tomaten
1 el olijfolie
200 ml rode wijn
2 el room
200 ml groentebouillon
1 takje rozemarijn
40 g spek
2 el balsamicoazijn
3 el tomatenpuree
1 el suiker
100 g eekhoorntjesbrood
zout en peper naar smaak

Bereiding kastanjesoep
Pel de ui en het knoflookteentje en hak ze fijn.
Snijd de kastanjes in kleine blokjes.
Dompel de tomaten in kokend water, laat ze in koud water schrikken, ontvel en ontpit ze en hak het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een diepe pan, fruit de knoflook en de ui en blus af met 150 ml wijn. Voeg de kastanjes, tomaten, kastanjepuree, room, groentebouillon en het rozemarijntakje toe en laat de soep ongeveer 15 minuten op een laag vuur sudderen. Snijd het spek in kleine blokjes, bak het in een koekenpan knapperig en blus af met wijn.
Voeg balsamicoazijn, tomatenpuree en suiker toe en laat alles 5 minuten sudderen.
Maak het eekhoorntjesbrood schoon, hak het fijn en bak het even mee.
Breng de soep met zout en peper op smaak, verdeel over 4 borden en garneer met het paddenstoelenmengsel.

Bereidingstijd: 40 minuten

Ook lekker: gepofte kastanjes of kastanjetaart met honing!