Pastasalades zijn makkelijk te maken, lekker en handig om mee te nemen. Of heel smakelijk tijdens een barbecue. Probeer deze heerlijke pastasalade met zongedroogde tomaat, Italiaanse ham, boontjes en mozzarella eens!
Ingrediƫnten (4p)
180 g macaroni
180 g boontjes
8 zongedroogde tomaatjes
1 bol mozzarella
3 plakjes Parmaham
Peper en zout
4 el olijfolie
Bereiding pastasalade met zongedroogde tomaat, Italiaanse ham, boontjes en mozzarella
Kook de macaroni beetgaar in 7 min (na het koken onmiddellijk afspoelen onder koud stromend water).
Verwijder de harde punten van de boontjes en breek doormidden.
Blancheer de boontjes (in gezouten water) 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
Na het blancheren onmiddellijk afspoelen onder koud stromend water (dit stopt het kookproces).
Snijd de mozzarella in blokjes en de Parmaham in fijne reepjes snijden.
Meng alles door elkaar, voeg de olijfolie toe en kruid af met peper en zout.
Dit gerecht is ontwikkeld (voor Lidl) door Tom De Jaeger en Koen Maes, BBQ ACADEMY
Ook lekker bij een picknick of barbecue: Gevulde champignons!
Probeer ook eens:
BBQ-brood
Courgette met Parmezaanse kaas
Kipbrochette met komkommer-tomaatsalade
Papillot van zalm met spinazieroom en venkel
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…