Pastasalades zijn makkelijk te maken, lekker en handig om mee te nemen. Of heel smakelijk tijdens een barbecue. Probeer deze heerlijke pastasalade met zongedroogde tomaat, Italiaanse ham, boontjes en mozzarella eens!
Ingrediƫnten (4p)
180 g macaroni
180 g boontjes
8 zongedroogde tomaatjes
1 bol mozzarella
3 plakjes Parmaham
Peper en zout
4 el olijfolie
Bereiding pastasalade met zongedroogde tomaat, Italiaanse ham, boontjes en mozzarella
Kook de macaroni beetgaar in 7 min (na het koken onmiddellijk afspoelen onder koud stromend water).
Verwijder de harde punten van de boontjes en breek doormidden.
Blancheer de boontjes (in gezouten water) 3 minuten tot ze beetgaar zijn.
Na het blancheren onmiddellijk afspoelen onder koud stromend water (dit stopt het kookproces).
Snijd de mozzarella in blokjes en de Parmaham in fijne reepjes snijden.
Meng alles door elkaar, voeg de olijfolie toe en kruid af met peper en zout.
Dit gerecht is ontwikkeld (voor Lidl) door Tom De Jaeger en Koen Maes, BBQ ACADEMY
Ook lekker bij een picknick of barbecue: Gevulde champignons!
Probeer ook eens:
BBQ-brood
Courgette met Parmezaanse kaas
Kipbrochette met komkommer-tomaatsalade
Papillot van zalm met spinazieroom en venkel
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…