Hoe jij precies geniet laat jij je uiteraard niet door iemand anders vertellen. Maar toch willen wij je te kennen geven dat wij weten wat het goeie leven inhoudt!

Oké, daar heeft iedereen weer een andere definitie van. Eén daarvan zou kunnen luiden: eropuit gaan. Maar dan heb je weer niks aan een heel artikel waarin het goeie leven in jouw tuin besproken wordt.

En mocht jij een avontuurlijke inborst hebben en graag reizen maken, dan houden we je ook absoluut niet tegen. Integendeel: je moet altijd doen naar wat je gevoel je ingeeft. Maar we nemen wel aan dat je af en toe tijd vrijmaakt om het even rustig aan te doen? En/of het gezellig te hebben met familie en vrienden? Dat kan door middel van een avondje bij het haardvuur, een filmmarathon of een supergezellig bordspel aan een grote tafel.

Maar ‘s zomers dan? Bij mooi weer ga je natuurlijk niet binnen zitten. En ook al heb je vast wel plannen en manieren om een aantal geweldige herinneringen toe te voegen aan je daadwerkelijke fotoalbum of het plakboek van je geest, hebben wij toch een aantal ideeën voor je die wellicht van pas kunnen komen bij het organiseren van een heerlijk samenzijn.

Tuinfeest

Die liet zich vast niet zo moeilijk raden, of wel? Zolang je er tenminste de ruimte voor hebt. En kom op, in iedere tuin heb je wel plek voor een handjevol mensen. Zolang je rekening houdt met het aanwezige oppervlak en de gastenlijst, komt het altijd goed. Ook nog iets om je wat activiteit te geven: het menu. Niet iedereen lust hetzelfde. Of er is een bepaald dieet in het spel of een intolerantie voor specifieke ingrediënten. Stel je gangen samen met streekproducten om ze extra verantwoord te maken naar je gasten toe. Bovendien help je er lokale bedrijven mee!

Wees een perfecte gastdame of -heer en vraag de deelnemers aan jouw feest wat ze precies lusten en wat niet. En wat te denken van het uitprinten van het menu? Geef het mooi vorm en deel het uit. Leg het op tafel, maar maak wel gebruik van enige versteviging, zoals bestek, bord of een steen: anders waait ‘ie misschien weg!

Zonnen

Ja, sommige dingen moet je gewoon voor jezelf doen. Hoewel je ook samen met mensen uit je naaste omgeving van de zon kunt genieten! Zolang je daar tenminste maar de juiste hoeveelheid meubels voor hebt. Zo niet, dan kun je natuurlijk nog tegen je gasten zeggen dat ze welkom zijn, maar wel zelf hun strandstoel mee moeten nemen.

Zet wel een parasol neer of maak gebruik van een overkapping. En een schaduwdoek komt ook altijd wel van pas!

Tuinieren

Ook iets dat je alleen én samen kunt doen. Zeker wanneer er mensen in jouw vriendenkring zitten die veel groenere vingers hebben dan jij. Daar kun jij dan nog wat van leren! Bovendien maken vele handen licht werk. Maar spreek wel duidelijk met je gasten af welke klussen jullie gaan uitvoeren, mocht je er hulptroepen bij halen. Een eerlijke verdeling van leukere en zwaardere karweien is wel zo fijn. Bovendien is het voor iedereen heel handig om te weten wat er van hem of haar verwacht wordt, zodat ze de juiste kleding – en instelling – kunnen aanwenden.

Veel tuinplezier!