Er komt veel kijken bij het kopen of verkopen van een boerderij. Veel onderdelen kun je misschien zelf. Maar als specialist in aankoop en verkoop van (woon)boerderijen zien of weten wij toch vaak net iets meer. En deze zaken zijn vaak bepalend voor het aan-of verkoop proces van een boerderij! Dus voorkom onaangename verassingen achter af en schakel op tijd een Buitenstate makelaar bij jou in de buurt in.

Wij nemen je het volledige proces uit handen, wel zo makkelijk!

Waarom kies je voor een Buitenstate makelaar?

Buitenstate Makelaars is een samenwerking van 50 NVM makelaars. Wij zijn allen gespecialiseerd in de bemiddeling bij vrijstaande woningen in het buitengebied. Je kunt hierbij denken aan de aan-of verkoop van een boerderij, landhuis, of villa die beschikbaar is voor particulieren om in te wonen. Omdat deze huizen vaak in een landelijke omgeving staan, dichtbij het agrarisch gebied, zijn er meestal vele wetten en regels afkomstig uit de agrarische sector van toepassing. Onze makelaars kennen deze bepalingen en mogelijkheden als geen ander.

Wij helpen je graag jouw droom te verwezenlijken. De makelaar van Buitenstate kent de omgeving en weet wat er speelt op het platteland.! Het aan- en verkopen van een boerderij is een grote beslissing in jouw of jullie leven. Dan is is het van groot belang dat je bijgestaan wordt door kundige professionals.

boerderij verkopen

Waar moet je op letten bij een (oude) boerderij?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je wilt natuurlijk niet voor onvoorziene uitgaven en andere verrassingen komen te staan. Wij geven je een aantal tips. Zo kun je, teleurstellingen voorkomen:

Anderen lezen ook:  Tuin aanleggen: zo creëer je je droomtuin!

 

  1. Het is belangrijk om je te verdiepen in zaken als recht van overpad. Misschien hebben boeren in de omgeving het recht om jouw grond te gebruiken om bij hun land te komen? Belangrijk om te vermelden of te weten. Jouw Buitenstate makelaar weet bij de gemeente precies waar hij of zij deze informatie kan vinden.

 

  1. Je Buitenstate makelaar weet welke vergunningen er bij een boerderij kunnen horen. Dit is belangrijk voor eventuele verbouwplannen van kopers. Het kan zijn dat er nog bepaalde vergunningen verleend moeten worden.

 

  1. Misschien zit er in de tuin nog een oude giertank of zit er asbest in een (bij)gebouw? Het verwijderen hiervan kan veel tijd en geld kosten. Bevat de boerderij geen houtworm of ander ongedierte? Voordat je overgaat tot aan- of verkoop is het verstandig om je hierover te laten informeren door een bouwkundig inspecteur. Dit voorkomt een hoop misverstanden.

 

De Buitenstate makelaar is specialist op het gebied van landelijk wonen en kan je helpen als er bepaalde regels zijn bij de aan-of verkoop van een boerderij.

 

 

Aankoop of verkoop door een Buitenstate makelaar

Wil je een boerderij kopen of verkopen? Buitenstate  helpt je graag.  Met onze kennis en ervaring en ons grote netwerk kunnen wij jou voorzien van deskundig en realistisch advies. Wij weten alles van boerderijen en delen onze kennis graag!

 

Zoek hier een Buitenstate makelaar bij jou in de buurt!