Bij stylist & fotograaf Jorian Lub staat sfeer en gezelligheid voorop. Vooral met de kerst mag die extra gezelligheid niet ontbreken. Ook in haar werkruimte staan de kaarsen op tafel, hangen de kerststerren aan de muur en siert verschillend cadeaupapier de ruimte. Haar creatieve werkruimte is een droom die uitkwam.

Kerstinterieur Jorian Lub

“Ik ben zo blij in mijn werkruimte, het is een fijne plek met een grote tafel, veel licht en genoeg ruimte. Vooral een grote tafel vind ik heel belangrijk. Hier kan ik knutselen, foto’s bewerken, leuke hoekjes maken en samen met vriendinnen creatieve dingen doen. Laatst schoof mijn bonuszoon Gijs ook gezellig aan om cadeautjes in te pakken. Heerlijk toch? Verder vind ik het belangrijk dat al mijn spulletjes goed gesorteerd zijn in bakjes en potten. Zo kan ik het makkelijk terugvinden en blijft er overzicht.”

De creatieve werkruimte van Jorian bevindt zich in het nieuwbouwhuis van Jorian en haar vriend Arno. Ze wonen hier samen met Arno’s zoon Gijs en binnenkort hun kleine babyboy (wanneer we de foto’s maakte is Jorian nog in verwachting). Jorian is werkzaam als stylist en fotograaf en je kunt haar wellicht kennen van Instagram @joriannn hier deelt ze regelmatig inpaktips en mooie foto’s.

Kerstinterieur Jorian Lub

Liefde voor cadeaupapier

Dat cadeautjes inpakken een van de dingen is waar Jorian enorm blij van wordt, is ons snel duidelijk wanneer we bij haar op bezoek zijn. We vinden in de ruimte verschillende stapels met cadeautjes en ieder pakje is een feestje op zichzelf. Maar dat je met cadeaupapier nog veel meer kunt doen, laat Jorian op veel manieren zien: “Ik vind cadeaupapier een van de fijnste materialen om mee te werken. Je kunt er naast cadeautjes mee inpakken ook kersttafels mee dekken of enveloppen van maken; handig voor de kerstkaarten”, tipt ze. “Een goedkope manier maar tegelijkertijd supertof.”

Anderen lezen ook:  5x bijzondere planten voor kerst

Ook in haar creatieve werkruimte siert een mooie strook cadeaupapier met kerstboompjes de tafel. Het leuke aan het cadeaupapier is natuurlijk het gezellige printje”, licht ze toe. Wanneer er rond de feestdagen allerlei mooie rollen cadeaupapier verkrijgbaar zijn, is Jorian dan ook helemaal in haar element.

Kerstinterieur Jorian Lub

Creatieve werkruimte maar toch opgeruimd

Niet alleen het cadeaupapier maakt dat Jorian jaarlijks uitkijkt naar de kerstperiode, ook de knusse verlichting en mooie accessoires vindt ze altijd weer een feestje. “Als het buiten snel donker wordt, maak ik het binnen – ook in mijn creatieve werkruimte – extra gezellig met (kerst)verlichting en accessoires zoals papieren kerststerren. Voor het slapen gaan kan ik gerust even een paar minuutjes enorm trots door de kamer lopen en genieten van al het moois.”

Volgens Jorian helpt het als de basis van je werkruimte opgeruimd is en alles een vaste plek heeft: “Verzamel bakjes, potten of mooie dozen. Hier kun je alles netjes in sorteren. Kralen bij de kralen, stickers bij de stickers et cetera. Ik heb de glazen potten allemaal bij de kringloop verzameld, de dozen kocht ik bij verschillende winkels en die handige inklapkratjes zijn van de HEMA. Verder hebben wij een kast laten bouwen door een timmerman. Nu zijn al mijn spullen netjes verborgen achter een mooie houten deur en is er meer ruimte om de kamer gezellig en knus te maken.”

Stijlvol

Jorian omschrijft haar stijl in drie woorden: ‘Landelijk, vrolijk en vintage’. “Voor mijn werkkamer heb ik niet echt een bepaalde stijl die ik wil doorvoeren, ik koop gewoon wat ik mooi vind en uiteindelijk past het prima bij elkaar”, vertelt ze. “Een aantal jaar geleden woonde ik in Leiden in een klein schattig hofje. Grappig genoeg vind ik mijn werkkamer een beetje lijken op dit hofje. Blijkbaar heb ik al jaren ‘dezelfde’ stijl wat ik nu weer doorvoer”, lacht ze.

Anderen lezen ook:  QUIZ: Welke kerstboom past bij jou?

Kerstinterieur Jorian Lub

Bij de kringloop

Jorians favoriete plekken om leuke items of accessoires te vinden voor haar creatieve werkruimte en huis zijn kringloopwinkels. “Kringloopwinkels zijn absoluut mijn favoriet! In Capelle aan de IJssel heb je er een aantal zitten waar ik altijd slaag. Verder ben ik fan van de HEMA, Sostrene Grene, Kwantum, PLUUM lekkers en leuks, wonderlijke verleiding Zevenhuizen en de online webshop leukverpakt.nl. Hier vind ik mooie spullen om cadeau te geven of zelf te houden voor in mijn eigen werkkamer. Ik kan niet wachten op de totale kerstcollectie! Ik vind het leuk om al mijn vondsten overal en nergens vandaan te halen. Knutselspullen kun je ook prima bij de kringloop vinden. Heb je kralen nodig of een bolletje wol? Ga dan zeker even snuffelen! En ook al vind je niet wat je zoekt, blij word je er zeker van, zeker rond de kerstperiode!”, zegt Jorian met een grote lach op haar gezicht.

Volg Jorian via Instagram @joriannn voor meer inspiratie en gezellige tips.

Foto’s: Kiki Multem

Dit artikel is een bewerkte versie van een eerder verschenen artikel uit Happy Handmade Living kerst 2020. In ieder nummer van Happy Handmade Living krijg je onder andere een kijkje in een woning die volop creativiteit uitstraalt, lees je over leuke DIY projecten en ontdek je de leukste creatieve hotspots.