Kerst is de tijd van het jaar waarin we gezelligheid en warmte in huis willen brengen. Een van de beste manieren om dat te doen, is door je huis te versieren met prachtige kerstdecoraties. Wij hebben wat creatieve ideeën voor je op een rij gezet. Zo kan jij de kerstsfeer in je huis halen tijdens dit feestelijke seizoen!

Zelf aan de slag

Voeg een persoonlijk tintje toe aan je kerstdecoraties door zelf decoraties te maken. Knutsel met de familie en maak kerstslingers, handgemaakte kerstballen of creëer unieke tafeldecoraties. Lees hier hoe je zelf versiering voor op tafel maakt. Deze DIY-projecten zorgen voor onvergetelijke familiemomenten.

De kerstboom

Een kerstboom is vaak het middelpunt van kerstdecoraties. Kies een boom die past bij de ruimte. Ter decoratie kan je naast de kerstballen en slingers ook eens kijken naar wat meer persoonlijke ornamenten. Denk bijvoorbeeld aan familiefoto’s die je kunt kopiëren op fotopapier en dan in leuke vormen knipt. Je kan ze ophangen met leuke linten, zo krijgt je boom een wat persoonlijkere touch. Geurige dennenappels voegen net dat beetje toe extra aan je boom. Op die manier haal je echt de wintersferen in je huis.

Kerstboom met dennenappels en gedroogde sinaasappel

Leuke raamdecoraties

In huis wil je natuurlijk een kerstsfeer, maar denk ook eens aan buitenversiering of decoreer je raam. Dit kan je doen door feestelijke kransen op te hangen of gebruik raamstickers met winterse motieven. Verlicht de vensterbank met kaarsen of batterij-aangedreven LED-lampjes voor een warme gloed.

Raamdecoratie van stof

Kerstsfeer met verlichting

Lichtjes zijn natuurlijk heel belangrijk december. Gebruik zachte, warme verlichting om een gezellige sfeer te creëren. Plaats bijvoorbeeld kaarsen op de schouw of op tafel. Slingers met lampjes die je in de kerstboom doet, kan je ook gebruiken om bijvoorbeeld deuren of raamkozijnen op te vrolijken. Voor een extra winters gevoel kan je lantaarns plaatsen in je tuin.

Anderen lezen ook:  Kerst voorgerecht: gevulde champignons met brie en cranberry

Duurzame kerst

Wil jij kerst vieren met oog op het klimaat? Lees dan hier alles over het duurzaam vieren van kerst!

Heb je nog wilgentakken over na het knotten? Je kan er een kerstboom van maken! Lees hier hoe.