Om je huis goed schoon te houden, kun je ook heel goed gebruik maken van natuurlijke producten. Lees hier een paar super effectieve schoonmaaktips.

Glanzend bad

Vooral in streken met kalkrijk water kan het bad er snel mat uit gaan zien. Zo ver hoeft het niet te komen als je het bad regelmatig poetst met een mengsel van 200 ml karnemelk, 3 el azijn en 1 tl zout. Daarmee glanst het bad weer als nieuw.

Cola tegen verstopping

Als de afvoer van de wastafel verstopt is, hoef je niet meteen naar heftige chemicaliën te grijpen. Een fles cola kan al helpen. Giet de cola in de afvoer en laat het enkele uren intrekken. Spoel na met water en herhaal indien nodig.

Honing tegen zilvervisjes

In een vochtige badkamer, die niet vaak genoeg wordt ontlucht, kunnen zilvervisjes voorkomen. Deze zijn gelukkig gemakkelijk te bestrijden. En wel met honing. Strijk de honing op een stuk krantenpapier en leg dit een nacht in de badkamer. De zilvervisjes komen op de zoete honing af en blijven dan op het papier plakken. Hierna hoef je dus alleen maar het papiertje weg te gooien en je bent verlost van de zilvervisjes.

honing tegen zilvervisjes

Walnoten tegen krassen

Er ontstaan gemakkelijk krassen in je laminaat of houten vloer. Bijvoorbeeld wanneer je een tafel verplaatst of simpelweg met je stoel schuift. Vooral op donkere vloeren zijn deze krassen goed zichtbaar en dit is natuurlijk erg zonde. Maar meestal gaat dit om oppervlakkige krassen en die zijn eenvoudig te verwijderen met een walnoot. Breek de schaal open en wrijf met de noot over de kras. Hierdoor wordt de kras opgevuld en wordt deze weer onzichtbaar. Walnoten zijn overigens niet alleen goed voor krassen in de vloer, maar ook voor je gezondheid.

Anderen lezen ook:  Aardbeien voor een mooie huid

Schoonmaaktips elektronica

Elektronische apparaten zoals smartphones, tablet en toetsenborden bevatten enorm veel bacteriën. Het aantal bacillen is vaak zelfs groter dan op een wc-bril. Dit is natuurlijk niet echt een frisse gedachte. Zeker wanneer je je bedenkt dat we deze schermen de hele dag aanraken. Het kan dus geen kwaad om je schermpje of toetsenbord af en toe te reinigen. Hier wat schoonmaaktips: Met een microvezeldoekje krijg je je smartphone of tablet goed schoon. Om je toetsenbord schoon te maken kun je een zachte make-up borstel gebruiken en daarna een vochtige doek met een drupje spiritus.

elektronica

Natuurlijke producten kunnen ook goed helpen bij verschillende kwaaltjes of tijdens het koken. Of zelfs in de tuin, koffiedik bijvoorbeeld. 

Lees ook: Milieuvriendelijk schoonmaken doe je zo