De een heeft er nauwelijks last van, de ander wordt letterlijk lek gestoken: muggen kunnen een mens werkelijk horendol maken. Daarom geven wij je tips hoe je van deze vervelende insecten af komt.

Heb je geen zin om je van top tot teen in de anti-muggenlotion te hullen, dan zijn er nog wel een paar andere middeltjes om muggen te weren.

1. Citroen

Citroen is natuurlijk heel bekend, denk maar aan de bekende citronellakaars op de tuintafel. Of leg een paar verse citroenschillen op je nachtkastje. Ook azijn vinden ze niet echt aangenaam.

2. Wind

Wist je dat muggen helemaal niet van wind houden? Dus wat let je om een ventilator aan te zetten, ook op het terras: deze houdt je koel en houdt vervelende insecten op afstand.

Tomatenplanten tegen muggen

3. Tomatenplant tegen muggen

Zet enkele tomatenplanten voor je raam en je hebt in de zomer de beste bescherming tegen muggen, zo luidt het verhaal. De insecten hebben een hekel aan de geur van tomaten en blijven daarom uit de buurt van de planten, en dus van je raam.

Als het venster zich ook nog eens onder een afdakje of balkon bevindt, sla je twee vliegen in één klap: tomaten hebben een hekel aan regen en kunnen door te vochtige omstandigheden door aardappelziekte worden aangetast. Deze schimmel breidt zich namelijk vooral op natte bladeren uit.

Lees ook: Muggenwerende planten voor in je tuin.

4. Vermijd stilstaand water

Wist je dat muggen hun eitjes in stilstaand water leggen? Reden dus om ervoor te zorgen dat er geen stilstaand water in je tuin ontstaat en vogelbadjes regelmatig te verversen. Heb je een regenton in de tuin? Leg er dan een deksel op. Zorg ook dat lege potten zich niet met water kunnen vullen door ze om te draaien.

Anderen lezen ook:  Thee tegen hoesten

Tips tegen muggen

5. Horren en klamboes

Waarschijnlijk weet je al dat klamboes en horren effectief zijn om muggen te weren. Daarnaast kun je zo ook andere insecten buitenshuis houden.

Weet jij nog goede tips tegen muggen? Deel het in een reactie hieronder of laat het ons weten via Facebook of Instagram! Tag ons met #landideemagazine.

LandIdee nieuwsbrief

De links naar Bol.com in dit artikel zijn affiliate links.