Niemand houdt van een muffe geur in huis. Het liefst zou je willen dat je huis de hele dag door lekker fris ruikt. Je kan hiervoor natuurlijk geurkaarsen of luchtverfrissers aanschaffen, maar je kan ook wat middelen die je in huis hebt gebruiken. We geven je hieronder wat tips.

Koffiebonen tegen muffe geur in huis

Koffiebonen tegen muffe geur

Koffiebonen zijn geurvreters bij uitstek. Of je ze nu in de koelkast of in de wasdroger gebruikt, ze verdrijven muffe geuren in een mum van tijd. Vul voor in de wasdroger sokken met koffiebonen, bind ze dicht en doe ze bij de was. Door de warmte nemen de bonen eventuele muffe luchtjes op. In de koelkast kun je gewoon een klein bakje met koffiebonen neerzetten. Datzelfde geldt voor een auto met een muffe geur.

Koffer

Frisse geuren op reis

De koffers van zolder halen en op vakantie gaan! Helaas gaat het niet altijd zo eenvoudig. Bij het openen van je koffer, staat je misschien een onaangename verrassing te wachten, want het binnenste ruikt muf. Onze tip: leg een stuk sterk, maar aangenaam geurende zeep in de koffer voor je hem wegzet.

Schoonmaken met azijn

Muffe geur in huis tijdens het schoonmaken

Stofzuigen is natuurlijk nodig om het huis stof in huis snel weg te halen, maar de lucht aan de achterkant van de stofzuiger kan behoorlijk muf ruiken. Om dit te voorkomen is het slim om de stofzuiger na elke schoonmaakbeurt te legen. Helpt het niet genoeg en blijf je een muffe geur in huis ruiken? Strooi wat kaneelpoeder op de grond en zuig dit op. Je stofzuiger zal dan aan de achterkant de geur van kaneel verspreiden door je huis.

Anderen lezen ook:  Verkoelend masker bij zonnebrand

Extra tip: Voeg het sap of de schillen van verse sinaasappels toe aan je schoonmaakwater. Deze frisse zoete geur trekt dan door je kamer heen na het schoonmaken. Deze methode is vooral geschikt voor het schoonmaken van laminaat en plavuizen. Kook hiervoor de schillen van enkele sinaasappels in water en giet het kookwater bij het schoonmaakwater.

Kookwijsheden

Koolgeuren tijdens het koken

In de herfst belandt menige koolsoort in de pan. Met deze groente kun je heerlijke gerechten maken, maar een nadeel is de penetrante geur die zich tijdens het koken door het huis verspreidt. Sprenkel daarom tijdens het koken een paar druppels azijn op het deksel van de pan dat probleem te verhelpen. Door het zuur wordt de geur van de kool overstemd door de azijn. Dit trucje werkt ook heel goed tegen spruitjeslucht.

Wil je een heerlijke geur door je huis verspreiden? Probeer eens een simmer pot!