Categories: Koken

Avocado maakt braadvlees zacht

Een avocado is een heerlijke en gezonde vrucht, die veel essentiële aminozuren en onverzadigde vetzuren bevat. Rauw is hij heerlijk, maar ook bij het koken komt hij van pas: als je een paar plakken avocado toevoegt aan braadvlees in de oven wordt dat bijzonder zacht.

Het romige vruchtvlees van een avocado smaakt niet alleen heerlijk, maar het kan er ook voor zorgen dat vlees bij het braden in de oven bijzonder zacht wordt. Dat werkt heel eenvoudig: halveer de avocado en haal de pit eruit, schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in plakken. Doe de plakken bij het vlees in de braadpan, zet die in de oven en bereid het verder zoals je gewend bent.

Gebruik je maar een halve avocado? Dan kun je de andere helft het best ongeschild en mét pit bewaren. Bedruppel het snijvlak met wat citroensap tegen verkleuren, wikkel de vrucht in vershoudfolie en bewaar hem in de koelkast.

 

admin

Share
Published by
admin
Tags: kooktips

Recent Posts

Nieuw: Groen Geluksboekje

De natuur of je tuin is een belangrijk instrument op weg naar rust, ontspanning en…

5 dagen ago

Tuinhommels: 5 weetjes

Er fladdert, zweeft en zoemt heel wat door de tuin vanaf het vroege voorjaar tot…

6 dagen ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

7 dagen ago

Kleurrijke patronen

Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…

2 weken ago

Een inloopdouche: dit zijn de dingen waar je aan moet denken!

Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…

3 weken ago

De veelzijdigheid van houten schuren

Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…

3 weken ago