Categories: HoofdgerechtRecepten

Heerlijke groene quiche

Na een lange dag werken, is er niets beter dan een heerlijke maaltijd. Hoe kun je dit moment van de dag nu beter vieren dan met een quiche.  Met een hartige taart wordt de maaltijd echt een feestje! Wil je ook nog een gezond feestje? Probeer dan deze heerlijke groene quiche. Dit recept is voor 4 personen.

Benodigdheden voor de quiche:
250 gram ricotta
125 ml slagroom
2 eieren
1 pakje bladerdeeg voor hartige taart
circa 400 gram aardappelen
1 zakje roerbakgroenten van 400 gram
1 krop ijsbergsla
1 doosje cherrytomaatjes
Boter
Olijfolie
Tijm
Peper en zout
Eventueel 300 gram gehakt

Zo maak je deze heerlijke groene quiche:
Verwarm
de oven voor op 180 graden. Vet een taartblik in met boter en strooi er wat bloem over. Stapel de plakjes bladerdeeg op en kneed ze tot een geheel, bedek hiermee de bodem en de rand van het taartblik. Prik wat gaatjes in het deeg en bak de bodem ongeveer 20 minuutjes blind in de oven.
Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.  Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten in een apart pannetje.  Doe ondertussen 1 el olijfolie in een wok of koekenpan, voeg daarbij de roerbakgroenten, bak het geheel vijf minuten lekker door. Doe daarbij de gekookte aardappelblokjes en bak het mengsel nogmaals vijf minuten. Voeg er al bakkend wat tijm aan toe, voor een lekker smaakje.
Roer de ricotta los met de eieren en slagroom, voeg naar smaak peper en zout toe.
Verspreid de groente en aardappelen over de taartbodem. Doe daaroverheen het mengsel van de ricotta en room. Vervolgens kun je van het bladerdeeg dat over is een leuk figuur boven op de taart maken.
Wordt het een romantisch etentje? Kies dan voor het hartje !
Bak de quiche in 30 á 40 minuten op 180 graden heerlijk goudbruin.
Maak intussen een heerlijke salade van de sla en cherrytomaatjes. Voeg naar smaak dressing, nootjes, appel of andere vruchten en groente toe.

Tip. Houd je wel van een stukje vlees bij het eten? Kies dan voor gehakt bij deze quiche. Het vlees is gemakkelijk met de groente en de aardappels mee te bakken.

Feestsmakelijk!

Bekijk ook: Quiche met courgette en tomaat!

admin

Share
Published by
admin
Tags: brunch

Recent Posts

Vijftig tinten groen: zo richt je een botanisch interieur in

Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…

4 dagen ago

Een houten carport die past bij je tuin: Tips en trends voor een natuurlijk geheel

Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…

2 weken ago

Maai met gemak, zo kies je de juiste machine voor jouw gazon

Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…

2 weken ago

Win tickets voor de Landgoedfair op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | 21 t/m 24 augustus

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…

4 weken ago

10x de natuur in juli en augustus

In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…

1 maand ago

Voordelig verzekerd: zo vind je de goedkoopste polis voor je huis

Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…

1 maand ago