Een quiche is altijd lekker! Zowel voor een feestje als voor bij de maaltijd. Met courgette en tomaat is dit een heerlijk recept voor de zomer.

 

Ingrediënten quiche


5 plakjes bladerdeeg (voor hartige taart)
4 eieren
250 milliliter room of melk
rode ui in stukjes
1 courgette in plakjes
2 tomaten in plakjes
handje champignons
kruiden naar keuze (bijvoorbeeld rozemarijn)
zakje geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en vet een ovenschaal in.
Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg.
Leg de rode ui, de tomaten, courgette en champignons op het bladerdeeg.
Meng de eieren met het room en voeg wat zout en peper toe.
Giet het mengsel over de groenten in de taart.
Strooi vervolgens de geraspte kaas naar behoefte over de room.
Bak de taart in ongeveer 30 minuten af.

Tip: de quiche is ook heel leuk om te serveren als borrelhapje. Gebruik hiervoor kleine vormpjes (bijvoorbeeld een muffinvorm).

Smaakt het naar meer? Check dan ook het recept van de heerlijke groene quiche!