Zin in een gezonde en frisse maaltijd? Ga voor gegrilde groenten! In de zomer kun je gegrilde groenten zowel warm als koud eten.
Dit recept is geschikt voor 6 personen
Ingrediënten voor gegrilde groenten
1 aubergine
1 courgette
250 g groene asperges
2 gele paprika’s
1 prei
250 g kerstomaatjes
4 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
6 el fijngesneden verse groene kruiden (peterselie, oregano, basilicum)
2 teentjes knoflook
zout en peper
Bereiding
Maak een marinade van de olijfolie, balsamicoazijn, kruiden naar keuze, uitgeperste teentjes knoflook, zout en peper.
Snijd de aubergine en courgette in plakken, maak de paprika’s schoon en snijd in parten, maak de prei schoon en snijd in ringen en snijd 3 cm van de onderkant van de asperges.
Voeg de groenten en de tomaatjes toe aan de marinade.
Roer voorzichtig door elkaar want de topjes van de asperges zijn kwetsbaar en de preiringen mogen niet uit elkaar vallen.
Laat 2 uur marineren in de koelkast.
Verhit de barbecue of de grillpan en rooster de groenten in porties gaar. Je kunt de gegrilde groenten warm of koud serveren.
Dit vind je vast ook lekker: Frittata met lekker veel groenten
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…