Het mooie weer is heerlijk, maar het brengt ook nadelen met zich mee zoals insecten. Als je geen gebruik wilt maken van pesticiden of geen strooplint in je keuken wilt hangen, dan zijn de volgende planten de zeven beste insecten-verjagers.

1 Munt

De frisse geur die munt afgeeft verdrijft zowel muggen als mieren. Door af en toe over de blaadjes te wrijven komt de geur vrij. Af en toe kan je een takje munt gebruiken om thee van te zetten of om een heerlijke maaltijdsalade mee te maken. Een multifunctionele insecten-verjager dus.

2 Rozemarijn

Men zegt dat rozemarijn muggen uit je slaapkamer houdt en vliegen uit de keuken weert. Als je lekker buiten wilt zitten komt dit kruid ook goed van pas, want wespen blijven weg door de geur van rozemarijn. Verder is rozemarijn heerlijk in stoofpotjes of een cocktail.

3 Citroenmelisse

Een natuurlijke luchtverfrisser en muggenbestrijder in 1. Dat is de citroenmelisse. Knak de blaadjes van deze plant en houd de muggen weg, of haal handen door deze plant en wrijf je een beetje in.Lavendelplant

4 Goudsbloem

Dit geneeskrachtige kruid bevat pyrethrinen die worden gebruikt voor insecticiden. Fijner is natuurlijk om simpelweg de plant te gebruiken. De mooie, oranje plant oogt goed in de vensterbank of in de tuin en houdt muggen op afstand.

5 Lavendel

Muggen houden niet van de sterke geur van lavendel. Voor veel mensen is het daarentegen een fijne geur die helpt met kalmering en slaap. Deze plant kan je ook heel eenvoudig gebruiken om thee van te maken.

6 Tomaten

Ooit wel eens in een tomatenkas gestapt? Het intense aroma van de bladeren van een tomatenplant staat muggen absoluut niet aan. Een paar potten met tomaten op het terras helpt al heel veel en van de tomaten kan je veel maken zoals dip of een basis pastasaus.

Anderen lezen ook:  Hommels in het voorjaar

7 Pelargonium

Door bloembakken met pelargoniums, ook wel geraniums genoemd, op het balkon of raamkozijn te zetten kan je insecten op afstand houden. De geur die deze planten afscheiden, vinden de kleine diertjes niet fijn.