‘De maaltijdsalade is als een vriend die het beste met je voorheeft’, schrijft auteur Sophie Dupuis-Gaulier in het voorwoord van haar boek Maaltijdsalades. Of je nu alleen eet of in gezelschap, in de zomer of winter: een maaltijdsalade kun je altijd zo samenstellen dat het een complete, evenwichtige gezonde én heerlijke maaltijd is. Geniet samen met ons van een ‘voorproefje’ uit dit boek met deze heerlijke maaltijdsalade: tartaar van eend met ananas, hazelnoten en munt.

Dit recept is geschikt voor 4 personen – (voor)bereiden: 15 min.

Ingrediënten

  • 400 g eendenborst
  • 240 g ananas
  • 80 g mesclun slamelange
  • 40 g hazelnoten
  • 4 takjes munt
  • 40 g uitgebakken spekjes van de eendenborst (zie bereiding)

Voor de vinaigrette

  • 4 el hazelnootolie
  • 4 el sojasaus
  • Peper

Bereiding maaltijdsalade: tartaar van eend met ananas, hazelnoten en munt

Snijd het vet van de eendenborst en snijd het in blokjes.
Verhit een droge koekenpan en en bak de vetblokjes knapperig.
Snijd het vlees in heel in kleine blokjes.
Schil de ananas en snijd hem in kleine blokjes.
Was en droog de sla.
Hak de hazelnoten grof.
Pluk de blaadjes van de munt en snijd de meeste fijn.
Klop voor de vinaigrette de hazelnootolie met de sojasaus en wat peper tot een homogene saus.
Meng alle salade-ingrediënten in een schaal en besprenkel met de vinaigrette.

Boek maaltijdsalade

Boek Maaltijdsalades
Auteur
Sophie Dupuis-Gaulier
Prijs
€ 22,50
ISBN
978 94 6250 217 8
Uitgever
Forte Culinair

Meer recepten uit dit smakelijke boek vindt je in LandIdee augustus-september

Anderen lezen ook:  Venkel in sinaasappelsaus