Gazpacho
In Spanje weten ze wel raad met het warme weer. Ze gaan de zomer niet alleen te lijf met siësta’s maar ook met heerlijke gazpacho, een koude soep boordevol met smakelijke, mediterraanse groenten. Als het warm is sta je niet graag urenlang boven warme pannen. Daarom is deze koude soep ideaal, klaar in 15 minuten en je hebt geen warmtebron nodig! Zo maak je het:
Zorg voor een blender en een schaal of pan. Verzamel de benodigde ingrediënten:
Pel de tomaten, schil de komkommer en snij alle ingrediënten in blokjes. Blender de groenten met de olijfolie en azijn tot een smeuïg geheel en voeg het brood toe, totdat de soep de gewenste dikte heeft. Plaats het geheel in de koelkast voor minimaal een uur.
Is de soep voldoende gekoeld? Serveer dan met peterselie en croutons.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…