Nu het weer warm is en de temperaturen nog even hoog blijven, hebben veel mensen last van zomerse vermoeidheid. Dat is heel normaal, het lichaam moet immers hard werken om de standaardtemperatuur te behouden. Hierdoor gaan je organen langzamer werken en wordt je bloeddruk lager. Bovendien kan je meer gaan zweten en hierbij verlies je zout, óók dat draagt bij aan vermoeidheid. Om deze mooie, maar warme dagen door te komen zijn hier wat tips om van je zomerse vermoeidheid af te komen.

Luchtige kleding

Door loszittende kleding te dragen van katoen of linnen, voorkom je dat warmte opgehoopt wordt. Deze stoffen zijn namelijk ademend. Het dragen van een hoed kan helpen met het beschermen tegen de zon en het koel houden van je lichaam. Je voeten zijn een bepalende factor in het reguleren van lichaamstemperatuur, draag daarom vooral open schoenen of loop op blote voeten.

Tijd voor een siësta

Een siësta is heel simpel eigenlijk gewoon een dutje. Even slapen tijdens de heetste momenten van de dag is voor sommige mensen heel prettig. Zorg wel dat je niet te lang slaapt, een halfuurtje is al genoeg. Anders ontregel je je slaapritme en kan je met een brak gevoel wakker worden.

Water drinken tegen vermoeidheid

Het lichaam heeft veel vocht nodig, zeker tijdens warme dagen omdat je dan veel zweet. Drink daarom regelmatig. Watermeloen en komkommer zijn fris, bevatten veel vocht en zijn lekker. Een waardevolle aanvulling op je vochtinname!

Koelen

Koud water maakt je wakker. Spoel je polsen even af met koud water, of dompel je voeten in een koudwaterbad. Dit water kan je daarna gebruiken om de planten water te geven! Als je gaat douchen is de verleiding groot om kouder water te gebruiken, maar hierdoor gaat je lichaam warmte aanmaken. Hou het daarom liever op een lauwwarme straal om van die zomerse vermoeidheid af te komen.

Anderen lezen ook:  Tips voor pijnlijke gewrichten

Genieten

Ondanks dat je je misschien loom en moe voelt is het toch heel belangrijk om ook lekker te genieten van het prachtige weer. Misschien onder de parasol in de tuin, of met een wandeling naar de ijskraam in de buurt. Leuke dingen doen maakt serotonine aan en daar word je gelukkig van!