Een vakantie plannen is al een hele klus, maar voor wie ook naar duurzaamheid wil kijken, wordt het helemaal een uitdaging. Om klimaatbewuste reizigers op weg te helpen, delen wij graag tips voor een groene vakantie.

Nu er steeds meer mogelijk is, durven we weer vooruit te kijken naar vakanties. Voor wie een reis naar het buitenland toch nog een stap te ver vindt of het liefst een groene vakantie wil, hebben wij een aantal tips op een rij gezet. Let er wel op dat mogelijk nog niet alle accommodaties en bezienswaardigheden in de buurt toegankelijk zijn. Informeer bij de organisatie naar de actuele regelgevingen en houd ten alle tijden het advies van de overheid in acht.

1 Camping BuitenLand in Drenthe

In het plaatsje Zandpol in Drenthe ligt camping BuitenLand. Floortje Dessing is een van de oprichters van de camping. De presentatrice is bekend van haar reisprogramma’s en zet zich in voor een groene wereld. Dat zie je ook terug in camping BuitenLand. De camping gebruikt zonneboilers om het water in toiletgebouwen op te warmen en het bier in het restaurant is biologisch. Op BuitenLand kun je zorgeloos genieten van een groene vakantie.

2. Groene fietsvakantie in Limburg

Groene vakantie en fietsvakantie gaan natuurlijk hand in hand. Fietsen is natuurlijk een erg milieuvriendelijke manier om te reizen. Tijdens de Limburg Culinair fietsvakantie ontdek je vier steden in zowel Nederlands als Belgisch Limburg. Je fietst ongeveer 40 kilometer per dag en eindigt iedere dag in een ander gerenommeerd restaurant. Tijdens de zesdaagse tocht kom je door Weert, Maaseik (België), Roermond en Tegelen.

Anderen lezen ook:  Duurzaam op vakantie in eigen land

3. Duinhotel Tien Torens in Zeeland

Zin in een groene vakantie aan de Nederlandse kust? Kijk dan eens bij Duinhotel Tien Torens. Dit hotel ligt in het hoogste duin van Zoutelande en is met helmgras perfect geïntegreerd in het duinlandschap. Door het zand en de beplanting zijn de kamers in de zomer heerlijk koel en in de winter comfortabel warm.

4. Groene vakantie op een onbewoond eiland in Flevoland

Ten noorden van Harderwijk, midden in het Veluwemeer, ligt het eilandje de Kluut. Je vindt er een aantal yurts en tipi’s van camping CampSpirit waar je een weekend of midweek kan verblijven. Ga helemaal terug naar de basis en hak je eigen hout om een vuurtje te stoken. De tenten zijn geschikt voor maximaal vier personen.

5. QO hotel in Noord-Holland

Wil je een luxe én groene vakantie? Dan is het hotel QO in onze hoofdstad de ideale keuze. Het Amsterdamse hotel is gebouwd met zoveel mogelijk gerecyclede en lokale materialen. Op het dak van het hotel worden eigen groenten en fruit gekweekt. Een verblijf in dit hotel is perfect te combineren met een bezoek aan Amsterdam en al haar bezienswaardigheden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door QO Amsterdam (@qoamsterdam)

Lees ook: Milieuvriendelijk kamperen doe je zo.

Groener Wonen nieuwsbrief