Pompoenen zijn niet alleen mooi, ze smaken ook nog eens heel lekker. Welke pompoenen je waarvoor gebruikt en hoe? We zochten het voor je uit!
Wist je dat er wel honderden soorten pompoenen bestaan? Meestal worden ze verdeeld in een aantal groepen, waarbij elke groep voor een andere soort pompoen staat. We hebben hieronder vijf lekkere pompoensoorten op een rij gezet.
Deze pompoenen staan bekend om hun nootachtige, kruidige smaak die een beetje doet denken aan nootmuskaat. De muskaatpompoen is geschikt om te bakken, in ovenschotels en soepen.
De flespompoen oftewel Butternut squash, zoals de Engelse naam luidt, is een van de bekendere pompoensoorten. Ze hebben veel vruchtvlees en weinig pitten. De flespompoen is geschikt voor in soepen en om te braden en bakken, maar smaakt rauw ook heerlijk.
Deze pompoen wordt ook wel groene Hokkaido genoemd. Het is een Japanse pompoensoort die, als hij wordt gekookt, doet denken aan zoete kastanjes, ook qua structuur.
Het zoete, nootachtige vruchtvlees van deze pompoen valt in dunne vezels uit elkaar als je hem kookt. De slierten hebben wat weg van spaghetti.
Naast de flespompoen is de Hokkaido een van de meest bekende pompoensoorten. De geliefde Hokkaido met het wrattige steeltje heeft een eetbare schil en is veelzijdig inzetbaar. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijke soepen van maken of maak bijvoorbeeld heerlijke pompoenpannenkoeken.
Felgekleurde pompoenen kondigen de komst van de herfst aan. Maar wanneer zijn pompoenen eigenlijk rijp? De schil wordt doffer, het steeltje wordt kurkachtig. Twijfel je nog? Klop er dan eens op: als de pompoen hol klinkt, is hij rijp en mag hij de pan in. Nog een handig weetje: de smaak van de meeste pompoenen met kleine vruchten, zoals de hokkaïdopompoen, is voller en zoeter dan die van de reuzenpompoenen!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…