Rozenbottels zijn de eerste vruchten van de herfst. In verschillende soorten sieren ze de struiken. Maak er deze mooie krans van rozenbottels met bessen en gipskruid, leuk als herfstdecoratie óf als snoepjeskrans voor de vogels!

Wat heb je nodig voor de krans van rozenbottels?

  • steekschuim krans van circa 20 cm (afhankelijk van de hoeveelheid rozenbottels en besjes die in je omgeving groeien)
  • snoeischaar
  • een klein emmertje vol verschillende soorten rozenbottels en besjes, let op dat de bessen niet giftig zijn voor vogels
  • wat gipskruid
  • eventueel bloemendraad

Zo maak de krans van rozenbottels in 4 stappen

Stap  1. Vul de gootsteen met water en leg de krans er op zijn kop in. Laat hem volzuigen met water. Verwijder ondertussen de blaadjes van de besjes en rozenbottels. Steek ze vervolgens voorzichtig in het steekschuim.

Krans van rozenbottels maken stap 1

Om te voorkomen dat je de krans van rozenbottels onnodig kapot prikt, kun je het best bloemendraad gebruiken. Dit wikkel je om de steeltjes heen en prik je in een keer in het oase. Voor sneller resultaat en minder gaten in het oase, vorm je kleine groepjes van de bessen en rozenbottels en prik je met het bloemendraad in de krans.

Stap 2. Maak ongeveer 10 kleine bosjes van het gispkruid en verdeel deze over de krans.

Krans van rozenbottels maken stap 2

Stap 3. Verdeel de rozenbottels en besjes over de krans, tussen het gipskruid door. Combineer met grote en kleine rozenbottels voor een speels geheel.

Krans van rozenbottels maken stap 3

Stap 4. Versier de krans, totdat je hem mooi genoeg vindt (of, tot de bottels en bessen op zijn…).

Anderen lezen ook:  Bloemen van klimop laatste zoete lekkernij van het jaar

Krans van rozenbottels maken stap 4

Wauw! Af! Hang je krans van rozenbottels aan de deur of in de tuin op een leuk plekje waar de vogels er heerlijk van kunnen snoepen.

Krans van rozenbottels maken

Let op: Eetbare bessen voor vogels, zijn vaak giftig voor mensen. Was je handen dus altijd goed nadat je de bessen aangeraakt hebt. Rozenbottels zijn wel eetbaar, hier kun je heerlijk thee én jam van maken!

LandIdee nieuwsbrief