Rozenbottels zijn niet alleen heel sfeervol in de herfst. Ze zijn ook heel erg lekker én gezond! Ze zitten boordevol mineralen waaronder kalium, fosfor en ijzer. Dus, waar wacht je nog op? Zet het water maar op, het is tijd voor rozenbottelthee!

Rozenbottelthee maken is heel makkelijk, zie onderstaande stappen:
Pluk wat rozenbottels. Aan een handje vol heb je al genoeg.
Leg ze op een plek waar ze goed kunnen drogen. Het best is een donkere, warme en droge plek. Houd in de gaten dat ze niet gaan schimmelen. Na ongeveer twee weken zijn ze droog genoeg.
Snijd ze doormidden, haal eventueel de pitjes eruit en doe ze in de blender of mix ze fijn. Eventueel kun je ze ook fijn maken met een vork.
Laat de fijngemalen rozenbottels nog even drogen.
Wanneer de gemalen rozenbottels goed droog zijn, doe je ze in een thee-ei.
Laat zo lang trekken in het hete water als je lekker vindt.

Heb je genoeg rozenbottels, knip dan ook wat takjes af voor op de vaas:

rozenbottelthee

Of maak er een mooie krans van:

krans van rozenbottels

Maar laat wel wat rozenbottels over voor de vogels. Zij hebben de vruchten in de winter hard nodig!