Heb jij ook geurstokjes voor zo’n heerlijk aangename geur in je huis? Ze kunnen nogal prijzig zijn, maar zijn ook heel gemakkelijk zelf te maken. Leuk en voordelig dus! Wij leggen je uit hoe je dit doet.

Benodigdheden geurstokjes

  • Vaasje of fles met smalle hals
  • Saté-, bamboe- of geurstokjes
  • Baby-, amandel- of jojoba-olie
  • Etherische olie
  • washitape, touw, kleurstof en ander knutselmateriaal

Zo ga je te werk

Vul een flesje voor de helft met geurloze olie. Dit kan babyolie zijn, maar ook amandel- en jojoba-olie zijn geschikt. Voeg dan wat druppels geurolie toe. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe groot je flesje is en hoe sterk je de geur wilt maken, maar 20-30 druppels zijn voldoende.

Als je satéstokjes gebruikt, knip dan de scherpe punten af. Zorg verder dat de stokjes niet te lang zijn. Roer even met de stokjes door de olie, zodat deze goed gemengd is en laat ze in het flesje staan.

Wanneer de stokjes voor de helft doordrenkt zijn met olie draai je ze om; je zult al snel merken dat de heerlijke geur zich door je kamer verspreidt.

geurstokjes

Experimenteren

Je kunt natuurlijk kiezen voor één geur, zoals het kalmerende lavendel. Maar je kunt ook je eigen parfum creëren door verschillende geuren te combineren. Pepermunt met sinaasappel verspreidt een frisse geur. Of ga voor een winterse geur met den en cederhout.

De flesjes olie zijn over het algemeen niet zo duur en je doet er lang mee, dus kun je naar hartenlust experimenteren.

Creatief

Om ervoor te zorgen dat het vaasje er ook leuk uitziet, kun je hem natuurlijk versieren. Doe dit bijvoorbeeld door  er washitape met een leuk patroon op te plakken of wikkel er gekleurd touw omheen.

Anderen lezen ook:  Zelf maken: decemberdecoraties van papier

Enthousiast geworden en wil je nog meer leuke dingen zelf maken? Probeer dan eens deze leuke plantenhouders!