Als je een karamel wilt maken die fris en niet zo machtig is, maak dan deze frambozenkaramel. Frambozen en karamel gaan geweldig samen. De krokante gevriesdroogde frambozen steken mooi af tegen de taaie consistentie van de karamel.
Wrijf de frambozen door een fijnmazige zeef; je hebt 150 g frambozenpuree nodig. Meng de puree, slagroom en boter in een steelpan. Verwarm alles op laag vuur tot de boter is gesmolten. Kook in een andere steelpan de suiker, glucosestroop en het water tot het mengsel een temperatuur van circa 160 °C heeft en net van kleur verandert. Voeg de boterroom in drie porties toe. Roer steeds met een garde. Laat het mengsel op middelhoog vuur koken tot het een temperatuur van 124 °C heeft, of doe de koudwatertest. Roer af en toe. Bekleed een vorm van circa 20 x 20 cm met bakpapier. Giet de karamel erin en laat hem minimaal 6 uur uitharden op kamertemperatuur.
Snijd de karamel in kleine stukjes. Smelt de witte chocolade en doop de karamels er voor de helft in. Veeg het teveel aan chocolade van de onderkant en leg de karamels op bakpapier. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen erover voordat de chocolade stolt.
Choco, noga & fudge
Dit recept komt uit het boek: Choco, noga & fudge | ISBN 9789462501454 | gebonden 112 pagina’s | Forte Culinair
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…