In chocolade gedoopte frambozenkaramel maken

Als je een karamel wilt maken die fris en niet zo machtig is, maak dan deze frambozenkaramel. Frambozen en karamel gaan geweldig samen. De krokante gevriesdroogde frambozen steken mooi af tegen de taaie consistentie van de karamel.

Ingrediënten voor ca. 14 stuks frambozenkaramel

  • ca. 250 g verse frambozen
  • 2 dl slagroom
  • 40 g boter
  • 270 g kristalsuiker
  • 1 dl glucosestroop
  • 1 dl water
  • 200 g witte chocolade
  • 1 dl gevriesdroogde frambozen

Bereiding frambozenkaramel

Wrijf de frambozen door een fijnmazige zeef; je hebt 150 g frambozenpuree nodig. Meng de puree, slagroom en boter in een steelpan. Verwarm alles op laag vuur tot de boter is gesmolten. Kook in een andere steelpan de suiker, glucosestroop en het water tot het mengsel een temperatuur van circa 160 °C heeft en net van kleur verandert. Voeg de boterroom in drie porties toe. Roer steeds met een garde. Laat het mengsel op middelhoog vuur koken tot het een temperatuur van 124 °C heeft, of doe de koudwatertest. Roer af en toe. Bekleed een vorm van circa 20 x 20 cm met bakpapier. Giet de karamel erin en laat hem minimaal 6 uur uitharden op kamertemperatuur.

Snijd de karamel in kleine stukjes. Smelt de witte chocolade en doop de karamels er voor de helft in. Veeg het teveel aan chocolade van de onderkant en leg de karamels op bakpapier. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen erover voordat de chocolade stolt.


Sara Aasum Hultberg

Choco, noga & fudge
Dit recept komt uit het boek: Choco, noga & fudge | ISBN 9789462501454 | gebonden 112 pagina’s | Forte Culinair

admin

Share
Published by
admin
Tags: chocolade

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago