Recepten

Cheesecake met aardbeien

Cheesecake en aardbeien zijn los van elkaar al een traktatie, laat staan als je dit samenvoegt. Deze cheesecake met aardbeien is onweerstaanbaar! 

Ingrediënten cheesecake met aardbeien

Voor de bodem

  • 300 g biscuitjes  (maria- of digestive koekjes)
  • 100 g roomboter

Voor de vulling

  • halve citroen
  • 600 g roomkaas
  • 180 g witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 125 g crème fraîche
  • 50 g bloem

Voor de garnering

  • 500 g aardbeien
  • paar blaadjes basilicum of munt
  • evt. poedersuiker

Bereiding cheesecake met aardbeien

Verwarm de oven voor op 120 °C en zet alle ingrediënten uit de koelkast, zodat ze opwarmen tot kamertemperatuur.

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Maak de biscuitjes fijn met een keukenmachine, vork, stamper of doe de koekjes in een plastic zak en rol de koekjes fijn met een deegroller.

Smelt de 100 g boter in een pannetje. Doe de gemalen koekjes in een (beslag)kom en roer de boter erdoor.

Verdeel de koekjes gelijkmatig over de bodem van het bakblik; als je voldoende hebt, kun je ook de zijkanten van de bakvorm bedekken met de koekkruimels. Verdeel de ‘koekjesbodem’ gelijkmatig over het bakblik met de achterkant van een lepel.

Druk de bodem en de rand stevig aan, dit kan ook met een lepel. Zet het bakblik met de bodem in de koelkast.

Bereiding vulling

Maak de halve citroen schoon en rasp de schil en pers de citroen uit. Bewaar het sap en de rasp in een kommetje.

Mix de roomkaas en de basterd- én de vanillesuiker met een mixer tot een glad mengsel. Klop vervolgens (met een lepel of spatel) de crème fraîche en de eieren door het mengsel. Zeef als laatst de bloem boven de beslagkom, en voeg citroenrasp en -sap toe. Spatel alles nog even door elkaar.

Haal het bakblik uit de koelkast en giet de vulling over de bodem. Bak de cheesecake in 1 ½ uur in het midden van de oven gaar.

De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Je kunt dit testen door het bakblik heen en weer te bewegen; als de binnenkant nog heel licht wiebelt, is het goed. Als de taart te veel wiebelt, is hij nog niet gaar.

Haal de cheesecake niet uit de oven. Doe de oven uit en laat de cheesecake nog 1 ½ uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

Garnering

Was de aardbeien en de basilicum- of muntblaadjes. Snijd de aardbeien eventueel doormidden. Garneer de cheesecake naar eigen inzicht met aardbeien en basilicum- of muntblaadjes. Bestrooi de aardbeien eventueel met poedersuiker. Geniet ervan!

Bekijk meer recepten en ideeën met aardbeien

lisa

Share
Published by
lisa
Tags: bakkenfruit

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago