Categories: HoofdgerechtRecepten

Bonensalade met radijsjes

Een lekkere frisse bonensalade met radijsjes. Ook heel erg handig om mee te nemen. Bijvoorbeeld voor een picknick!

Voor 4 personen

Ingrediënten
500 g verse tuinbonen
1 l groentebouillon
5 el citroensap
1 tl zout
¼ tl witte peper
1 tl suiker
3-4 el olijfolie
2-3 lente-uitjes
1 bosje radijs (circa 250 g)
1 handvol klaver

Bereiding bonensalade met radijsjes
Dop de bonen, breng de groentebouillon aan de kook en kook de bonen in circa 8 minuten in de bouillon beetgaar.
Roer het citroensap, het zout, de peper, de suiker en de olie door elkaar.
Was de radijsjes, halveer grote exemplaren of snijd ze in vieren.
Was de klaver.
Schep de bonen uit de bouillon en doe ze in de marinade.
Meng de uitjes erdoorheen.
Laat de salade ongeveer 2 uur afgedekt afkoelen.
Voeg voor het opdienen de radijsjes toe en bestrooi met de klaver.

Bereidingstijd: 30 minuten ǀ Afkoeltijd: 2 uur ǀ Kooktijd: 8 minuten

admin

Share
Published by
admin
Tags: salade

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago