Een lekkere frisse bonensalade met radijsjes. Ook heel erg handig om mee te nemen. Bijvoorbeeld voor een picknick!
Voor 4 personen
Ingrediënten
500 g verse tuinbonen
1 l groentebouillon
5 el citroensap
1 tl zout
¼ tl witte peper
1 tl suiker
3-4 el olijfolie
2-3 lente-uitjes
1 bosje radijs (circa 250 g)
1 handvol klaver
Bereiding bonensalade met radijsjes
Dop de bonen, breng de groentebouillon aan de kook en kook de bonen in circa 8 minuten in de bouillon beetgaar.
Roer het citroensap, het zout, de peper, de suiker en de olie door elkaar.
Was de radijsjes, halveer grote exemplaren of snijd ze in vieren.
Was de klaver.
Schep de bonen uit de bouillon en doe ze in de marinade.
Meng de uitjes erdoorheen.
Laat de salade ongeveer 2 uur afgedekt afkoelen.
Voeg voor het opdienen de radijsjes toe en bestrooi met de klaver.
Bereidingstijd: 30 minuten ǀ Afkoeltijd: 2 uur ǀ Kooktijd: 8 minuten
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…