Een lekkere frisse bonensalade met radijsjes. Ook heel erg handig om mee te nemen. Bijvoorbeeld voor een picknick!
Voor 4 personen
Ingrediënten
500 g verse tuinbonen
1 l groentebouillon
5 el citroensap
1 tl zout
¼ tl witte peper
1 tl suiker
3-4 el olijfolie
2-3 lente-uitjes
1 bosje radijs (circa 250 g)
1 handvol klaver
Bereiding bonensalade met radijsjes
Dop de bonen, breng de groentebouillon aan de kook en kook de bonen in circa 8 minuten in de bouillon beetgaar.
Roer het citroensap, het zout, de peper, de suiker en de olie door elkaar.
Was de radijsjes, halveer grote exemplaren of snijd ze in vieren.
Was de klaver.
Schep de bonen uit de bouillon en doe ze in de marinade.
Meng de uitjes erdoorheen.
Laat de salade ongeveer 2 uur afgedekt afkoelen.
Voeg voor het opdienen de radijsjes toe en bestrooi met de klaver.
Bereidingstijd: 30 minuten ǀ Afkoeltijd: 2 uur ǀ Kooktijd: 8 minuten
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…