Ben je op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? Ga voor deze smakelijke appelwalnotencake met speltmeel!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een velletje bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter.
Doe de boter in een beslagkom en mix los. Voeg de suiker, het ei en citroensap toe en mix het geheel goed door elkaar. Mix als laatste de melk door het mengsel.
Doe het speltmeel, de kaneel en bakpoeder in een andere beslagkom en schep het door elkaar. Schil een appel en snijd hem in partjes. Doe de appelpartjes en de walnoten door het mengsel van speltmeel, kaneel en bakpoeder.
Spatel het droge mengsel door het mengsel van natte ingrediënten (boter, suiker, ei, citroensap en melk) en schep goed door elkaar.
Schep of giet het beslag in de bakvorm en verdeel de appelpartjes van de andere twee of drie appels (afhankelijk van de grootte) over het beslag, duw de partjes een beetje in het beslag voor het mooiste effect. Verspreid nog wat walnoten tussen de appelpartjes voor de cake de oven in gaat.
Bak de appelwalnotencake in circa 40 minuten gaar.
TIP: Giet na het bakken een scheutje karamel over de taart en verspreid nog wat geroosterde walnoten over de cake voor een extra smakelijk effect! Je maakt karamel door suiker en water in een steelpan al roerend op te warmen.
Liever aan de slag met ‘gewone’ cake, probeer dan eens onze ronde appelcake.
Bekijk ook:
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…