Oranje, rood, geel en nuances daar tussenin… het najaar staat garant voor de sfeervolste herfstdecoraties en mooiste boeketten. Terwijl het buiten koud is en de regen tegen de ruiten slaat, kun jij het binnen knus en gezellig maken met deze leuke ideeën!

1. Herfsttafel in je huis
Maak ook binnenshuis eens een sfeervolle herfsttafel. Hiervoor heb je één mooie herfstwandeling nodig, een tafel en een tafelkleed in een passende tint. Verzamel tijdens de wandeling herfstdecoraties, zoals kastanjes, takjes en herfstbladeren, en maak een mooie schikking van alle materialen. Het leuke van zo’n herfsttafel binnen is dat de wind je schikking niet overhoop kan blazen.

Tip: laat de bladeren eerst een paar dagen drogen tussen de bladzijden van een oud boek, dit geeft een leuk effect!

Haal de herfst naar binnen

2. Lichtjes in de herfst
Tijdens de herfst is licht een essentiële bijdrage aan je gemoedstoestand, bekijk ook dit berichtje met tips tegen een herfstdip. Kaarsen zijn heel leuk, maar het is nog leuker om ze een beetje op te pimpen. Maak daarom een mooi herfstkaarsje. Hiervoor heb je nodig: een paar stevige grote herfstbladeren, een glazen potje, waxinelichtjes en touw. De bladeren maken het licht extra mooi gekleurd.

Tip: Zet er meerdere bij elkaar op een schaal en breng zo de herfst op tafel!

Haal de herfst naar binnen

3. Slinger de herfst naar binnen
Buiten zwiepen de blaadjes heen en weer in de wind, maar binnen mag je ze mooi geordend bij elkaar hangen. Hiervoor heb je naald, draad, touw en grote stevige herfstbladeren nodig. Rijg de bladeren aan het touw op de gewenste afstand en hang ze door je woonkamer heen. Voor meer effect kun je de bladeren eerst ook weer goed laten drogen en daarna ophangen.

Tip: Als je een lichtsnoer ophangt en langs elk lichtje twee bladeren bevestigt, krijg je een fraai herfstig effect, dat ook nog eens je kamer een warme gloed geeft!

Haal de herfst naar binnen

 Meer herfstdecoratie ideeën? Klik hier!