Oranje, rood, geel en nuances daar tussenin… het najaar staat garant voor sfeervolle herfstdecoratie en mooiste boeketten. Terwijl het buiten koud is en de regen tegen de ruiten slaat, kun jij het binnen knus en gezellig maken door te knutselen met herfstbladeren!

1. Herfstdecoratie op tafel

Maak ook binnenshuis eens een sfeervolle herfsttafel. Hiervoor heb je één mooie herfstwandeling nodig, een tafel en een tafelkleed in een passende tint. Verzamel tijdens de wandeling herfstdecoratie, zoals kastanjes, takjes en herfstbladeren, en maak een mooie schikking van alle materialen. Het leuke van zo’n herfsttafel binnen is dat de wind je schikking niet overhoop kan blazen.

Tip: Laat voordat je gaat knutselen met herfstbladeren ze eerst een paar dagen drogen tussen de bladzijden van een oud boek, dit geeft een leuk effect!

Haal de herfst naar binnen

2. Lichtjes in de herfst

Tijdens de herfst is licht een essentiële bijdrage aan je gemoedstoestand, bekijk ook dit berichtje met tips tegen een herfstdip. Kaarsen zijn heel leuk, maar het is nog leuker om ze een beetje op te pimpen. Maak daarom een mooi herfstkaarsje. Hiervoor heb je nodig: een paar stevige grote herfstbladeren, een glazen potje, waxinelichtjes en touw. De bladeren maken het licht extra mooi gekleurd.

Tip: Zet er meerdere bij elkaar op een schaal en breng zo de herfst op tafel!

Haal de herfst naar binnen

3. Slinger de herfst naar binnen

Buiten zwiepen de blaadjes heen en weer in de wind, maar binnen mag je ze mooi geordend bij elkaar hangen als prachtige herfstdecoratie. Hiervoor heb je naald, draad, touw en grote stevige herfstbladeren nodig. Rijg de bladeren aan het touw op de gewenste afstand en hang ze door je woonkamer heen. Voor meer effect kun je de bladeren eerst ook weer goed laten drogen en daarna ophangen.

Anderen lezen ook:  Elixer van sleedoornbloesem

Tip: Als je een lichtsnoer ophangt en langs elk lichtje twee bladeren bevestigt, krijg je een fraai herfstig effect, dat ook nog eens je kamer een warme gloed geeft!

Haal de herfst naar binnen

4. Knutselen met herfstbladeren op papier

Deze knutselproject met herfstbladeren is supersimpel, maar wel heel leuk: Kies wat mooie bladeren, verf ze en gebruik de bladeren als stempel. Hang verschillende ‘schilderijtjes’ op in huis of gebruik ze als kaartjes om iemand een lieve boodschap te sturen.

stempelen met herfstblad

5. Duurzame confetti

Heb je binnenkort iets te vieren? Maak je eigen confetti van gevallen bladeren! De kunststof confetti die je kant-en-klaar koopt, is slecht voor het milieu. Deze confetti van bladeren is een stuk duurzamer én een leuke bezigheid.⁠ Hoe doe je dat?⁠ Verzamel bladeren tijdens je wandeling in een katoenen tasje. Pak er thuis een perforator bij en maak gaatjes in de bladeren. En voilà je hebt confetti! Zo simpel is het.⁠

Herfstbladeren als confetti

 

LandIdee nieuwsbrief