American apple pie is een heerlijke ongedwongen taart. De taart wordt in Amerika door veel mensen gemaakt, waarschijnlijk omdat hij zo makkelijk én lekker is. Maak je apple pie nog lekkerder met duindoornbessen.

Ingrediënten apple pie met duindoornbessen
280 g (volkoren)bloem
165 g boter
125 g zachte roomkaas
2,5 el water
1,5 el azijn
1 tl bakpoeder
mespuntje zout

Ingrediënten voor de vulling
5 á 6 appels
75 g suiker
50 g boter
1 zakje vanillesuiker
3 el maïzena
1 tl kaneelpoeder
een handje paneermeel
80 g duidoornbessen
1 eierdoor

Tip: deze apple pie is het leukst in een echte oude porseleinen taartvorm met een decoratieve rand, bijvoorbeeld van Rudolph’s bakery.

american apple pie met duindoorn
Bereiding American apple pie met duindoornbessen
Kneed van de (volkoren)bloem, boter, water, roomkaas, azijn, bakpoeder en zout een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes.
Doe de appelplakjes in een mengkom.
Voeg de suiker, maïzena, kaneel en duindoornbessen toe.
Smelt de boter en voeg dit ook toe. Meng alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit. Zorg ervoor dat de taartvorm circa twee keer in het deeg past.
Leg het deeg over de vorm.
Prik een paar gaatjes in de bodem van het deeg.
Bestrooi de bodem eventueel met wat paneermeel.
Vul de vorm nu met het appel-duindoornmengsel.
Sluit de taart door de randen van het deeg over de bovenkant te vouwen. Het is niet erg als de taart niet volledig gesloten is, dit is juist goed om wat stoom te laten ontsnappen. Is de taart wel volledig gesloten? Maak dan wat gaatjes in de randen en boven op de taart.
Bestrijk de taart met geklutste eidooier. Bestrooi eventueel met suiker en kaneel en bak de taart in een klein uur gaar.

Anderen lezen ook:  Gestoofde kip met champignons en pompoen

appel-duindoorntaart

Meer lekkere recepten met duindoornbessen vind je in het magazine LandIdee oktober-november.