Champignons zijn alleskunners! Hier vormen ze samen met pompoen en gestoofde kip een heerlijk hartige combinatie, geknipt voor een koude herfstdag.

Ingrediƫnten voor 4 personen
1 kip (panklaar gesneden), 400 g pompoen (bijv. Hokkaido), 200 g verse champignons, 1 knoflookteentje, 1 sjalotje, zout, peper uit de molen, 20 g bakboter, 150 ml droge witte wijn, 150 ml kippenbouillon, peterselieblaadjes voor de garnering

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte). Spoel de stukken kip af en dep ze droog. Schil de pompoen, verwijder pitten en draden en snijd het vruchtvlees in hapklare blokjes. Maak de paddenstoelen schoon en halveer ze. Pel het knoflookteentje en het sjalotje en hak beide fijn. Kruid de stukken kip met zout en peper en bak ze in een hete pan met bakboter rondom kort aan. Haal de stukken kip uit de pan en leg ze in een ingevette vuurvaste schaal. Fruit het sjalotje en de knoflook in de pan, voeg de pompoen en paddenstoelen toe, stoof kort mee en blus af met wijn en bouillon. Breng met zout en peper op smaak en giet het mengsel over de kip.
Laat alles in de voorverwarmde oven in 25 tot 30 minuten gaar worden. Haal het gerecht uit de oven, garneer het met peterselieblaadjes en dien op. Eet smakelijk!

Bereidingstijd: 35 minuten
Kooktijd:
40 minuten