Voor 4 personen
INGREDIENTEN: 4 kipfilets (circa 120 g per stuk), 2-3 el zonnebloemolie, ½ tl paprikapoeder, ½ tl kerriepoeder, zout, cayennepeper,300 g jonge snijbiet, 200 9 jonge zuring, 1 komkommer, 2 lente-uitjes, 2 takjes peterselie, 20 g zonnebloempitten
Voor de dressing:
4 el zonnebloemolie, 2-3 el citroensap, 1 tl honing, zout
Bereiding: Spoel de kipfilets af en dep ze droog. Meng de olie met paprika- en kerriepoeder, wat zout en cayennepeper en bestrijk het vlees ermee. Leg het vlees op de hete grill en bak het 10-12 minuten op een middelhoog vuur, draai het af en toe om. Was de snijbiet- en zuringbladeren en droog ze in een slacentrifuge- of laat ze goed uitlekken. Schil de komkommer en snijd hem in schijfjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Hak de peterselie grof. Rooster de zonnebloempitten 1-2 minuten in een aluminiumschaaltje op de grill en laat afkoelen. Meng voor de dressing de olie met citroensap en honing en breng met zout op smaak. Verdeel de snijbiet en zuring over de borden en leg de komkommerschijfjes erop. Snijd het vlees in plakken, schik het op de salade en bestrooi met de lente-uitjes, peterselie en zonnebloempitten. Druppel de dressing erover en dien op.
Bereidingstijd: 20 minuten | Grilltijd: 12 minuten
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…