Voor 4 personen
INGREDIENTEN: 4 kipfilets (circa 120 g per stuk), 2-3 el zonnebloemolie, ½ tl paprikapoeder, ½ tl kerriepoeder, zout, cayennepeper,300 g jonge snijbiet, 200 9 jonge zuring, 1 komkommer, 2 lente-uitjes, 2 takjes peterselie, 20 g zonnebloempitten
Voor de dressing:
4 el zonnebloemolie, 2-3 el citroensap, 1 tl honing, zout
Bereiding: Spoel de kipfilets af en dep ze droog. Meng de olie met paprika- en kerriepoeder, wat zout en cayennepeper en bestrijk het vlees ermee. Leg het vlees op de hete grill en bak het 10-12 minuten op een middelhoog vuur, draai het af en toe om. Was de snijbiet- en zuringbladeren en droog ze in een slacentrifuge- of laat ze goed uitlekken. Schil de komkommer en snijd hem in schijfjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Hak de peterselie grof. Rooster de zonnebloempitten 1-2 minuten in een aluminiumschaaltje op de grill en laat afkoelen. Meng voor de dressing de olie met citroensap en honing en breng met zout op smaak. Verdeel de snijbiet en zuring over de borden en leg de komkommerschijfjes erop. Snijd het vlees in plakken, schik het op de salade en bestrooi met de lente-uitjes, peterselie en zonnebloempitten. Druppel de dressing erover en dien op.
Bereidingstijd: 20 minuten | Grilltijd: 12 minuten
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…