Voor 4 personen
INGREDIENTEN: 4 kipfilets (circa 120 g per stuk), 2-3 el zonnebloemolie, ½ tl paprikapoeder, ½ tl kerriepoeder, zout, cayennepeper,300 g jonge snijbiet, 200 9 jonge zuring, 1 komkommer, 2 lente-uitjes, 2 takjes peterselie, 20 g zonnebloempitten
Voor de dressing:
4 el zonnebloemolie, 2-3 el citroensap, 1 tl honing, zout
Bereiding: Spoel de kipfilets af en dep ze droog. Meng de olie met paprika- en kerriepoeder, wat zout en cayennepeper en bestrijk het vlees ermee. Leg het vlees op de hete grill en bak het 10-12 minuten op een middelhoog vuur, draai het af en toe om. Was de snijbiet- en zuringbladeren en droog ze in een slacentrifuge- of laat ze goed uitlekken. Schil de komkommer en snijd hem in schijfjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Hak de peterselie grof. Rooster de zonnebloempitten 1-2 minuten in een aluminiumschaaltje op de grill en laat afkoelen. Meng voor de dressing de olie met citroensap en honing en breng met zout op smaak. Verdeel de snijbiet en zuring over de borden en leg de komkommerschijfjes erop. Snijd het vlees in plakken, schik het op de salade en bestrooi met de lente-uitjes, peterselie en zonnebloempitten. Druppel de dressing erover en dien op.
Bereidingstijd: 20 minuten | Grilltijd: 12 minuten
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…