Kwark kun je heel gemakkelijk zelf maken. Verwarm hiervoor 2 liter verse melk heel langzaam bij een temperatuur van 30 graden. Roer er zodra de melk opkookt vijf eetlepels citroensap door en haal de pan van het vuur. Laat de melk minstens vier uur op een warme plaats staan. Nu zijn de vaste bestanddelen van de vloeibare gescheiden. Leg een theedoek in een zeef, schenk de inhoud van de pan erin en was de kwarkmassa onder koud water af. Goed uit laten lekken en uitpersen!
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…
View Comments
Leuk! Ik vraag me alleen af of de kwark ook dezelfde voedingswaarde heeft als kwark uit de winkel.
Wat wordt bedoeld met "opkoken", strookt niet met " 30 graden" lijkt me?