Kwark kun je heel gemakkelijk zelf maken. Verwarm hiervoor 2 liter verse melk heel langzaam bij een temperatuur van 30 graden. Roer er zodra de melk opkookt vijf eetlepels citroensap door en haal de pan van het vuur. Laat de melk minstens vier uur op een warme plaats staan. Nu zijn de vaste bestanddelen van de vloeibare gescheiden. Leg een theedoek in een zeef, schenk de inhoud van de pan erin en was de kwarkmassa onder koud water af. Goed uit laten lekken en uitpersen!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…
View Comments
Leuk! Ik vraag me alleen af of de kwark ook dezelfde voedingswaarde heeft als kwark uit de winkel.
Wat wordt bedoeld met "opkoken", strookt niet met " 30 graden" lijkt me?