Kwark kun je heel gemakkelijk zelf maken. Verwarm hiervoor 2 liter verse melk heel langzaam bij een temperatuur van 30 graden. Roer er zodra de melk opkookt vijf eetlepels citroensap door en haal de pan van het vuur. Laat de melk minstens vier uur op een warme plaats staan. Nu zijn de vaste bestanddelen van de vloeibare gescheiden. Leg een theedoek in een zeef, schenk de inhoud van de pan erin en was de kwarkmassa onder koud water af. Goed uit laten lekken en uitpersen!

admin

View Comments

Share
Published by
admin
Tags: zuivel

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago