Za’atar met pittabroodjes is heerlijk als borrelhapje, als bijgerechtje of, zoals ze in Palestina doen, als ontbijt.
Ingrediënten za’atar met pitabroodjes
50 g sesamzaadjes
2 el fijngemaakte, gedroogde tijm
2 el sumak, fijngemaakt
1 el komijnpoeder
zout naar smaak
2 pitabroodjes
olijfolie
Sumak
Heb je nog nooit sumak gebruikt, dan moet je het zeker eens proberen. Je koopt een potje sumak bijvoorbeeld bij een Turkse winkel, maar soms ook in een gewone supermarkt. In het potje zitten de gekneusde besjes van de sumakplant. Ze geven een frisse smaak aan je gerecht.
Bereiding za’atar met pitabroodjes
Rooster de sesamzaadjes en stamp samen met de overige ingrediënten in een vijzel fijn. Eventueel kun je ook paprikapoeder of oregano toevoegen.
Snijd de pitabroodjes overlangs open, kwast ze in met olijfolie en strooi er de za’atar over.
Even kort roosteren onder de grill.
En: eet smakelijk!
Ook lekker: Pompoen met tijm.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…