Za’atar met pittabroodjes is heerlijk als borrelhapje, als bijgerechtje of, zoals ze in Palestina doen, als ontbijt.
Ingrediënten za’atar met pitabroodjes
50 g sesamzaadjes
2 el fijngemaakte, gedroogde tijm
2 el sumak, fijngemaakt
1 el komijnpoeder
zout naar smaak
2 pitabroodjes
olijfolie
Sumak
Heb je nog nooit sumak gebruikt, dan moet je het zeker eens proberen. Je koopt een potje sumak bijvoorbeeld bij een Turkse winkel, maar soms ook in een gewone supermarkt. In het potje zitten de gekneusde besjes van de sumakplant. Ze geven een frisse smaak aan je gerecht.
Bereiding za’atar met pitabroodjes
Rooster de sesamzaadjes en stamp samen met de overige ingrediënten in een vijzel fijn. Eventueel kun je ook paprikapoeder of oregano toevoegen.
Snijd de pitabroodjes overlangs open, kwast ze in met olijfolie en strooi er de za’atar over.
Even kort roosteren onder de grill.
En: eet smakelijk!
Ook lekker: Pompoen met tijm.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…