Za’atar met pittabroodjes is heerlijk als borrelhapje, als bijgerechtje of, zoals ze in Palestina doen, als ontbijt.
Ingrediënten za’atar met pitabroodjes
50 g sesamzaadjes
2 el fijngemaakte, gedroogde tijm
2 el sumak, fijngemaakt
1 el komijnpoeder
zout naar smaak
2 pitabroodjes
olijfolie
Sumak
Heb je nog nooit sumak gebruikt, dan moet je het zeker eens proberen. Je koopt een potje sumak bijvoorbeeld bij een Turkse winkel, maar soms ook in een gewone supermarkt. In het potje zitten de gekneusde besjes van de sumakplant. Ze geven een frisse smaak aan je gerecht.
Bereiding za’atar met pitabroodjes
Rooster de sesamzaadjes en stamp samen met de overige ingrediënten in een vijzel fijn. Eventueel kun je ook paprikapoeder of oregano toevoegen.
Snijd de pitabroodjes overlangs open, kwast ze in met olijfolie en strooi er de za’atar over.
Even kort roosteren onder de grill.
En: eet smakelijk!
Ook lekker: Pompoen met tijm.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…