Zin in een picknick of om lekker buiten in de tuin te eten? Maak bijvoorbeeld eens deze wraps met ham, sla en gestoofde groente.
Niets heerlijker dan op een zonnige dag eten in de openlucht. Nog feestelijker wordt het als de buitenmaaltijd iets meer is dan een bruine boterham en een appeltje toe. Daarom dit receptje van heerlijke wraps, die je gemakkelijk kunt inpakken voor een picknick maar ook herlijk smaken aan je eigen tuintafel.
Ingrediënten voor 4 personen
4 blaadjes kropsla, 16 spinazie- of veldslabladeren, 1 courgette, 1 rode paprika, 5 lente-uitjes, 4 el olijfolie, zout, peper uit de molen, 2-3 el crème fraîche, 4 plakken gekookte ham, 4 tarwepannenkoeken
Bereiding
Was de sla- en spinaziebladeren en laat goed uitlekken. Was de courgette, droog hem en halveer in de lengte. Snijd de helften in dunne plakjes. Maak de paprika’s schoon, ontpit en was ze, dep ze droog en snijd in smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in fijne ringetjes. Verwarm nu de olijfolie in een pan en stoof de courgette, paprika en lente-uitjes 10 minuten. Kruid met wat zout en peper en schep de crème fraîche erdoor.
Verdeel de slablaadjes over de pannenkoeken en leg op elke pannenkoek een plak ham. Verdeel het groentemengsel erover en rol de pannenkoeken voorzichtig op. Je kunt de wraps zowel warm als koud eten.
Bereidingstijd: 45 minuten
Variatie: vervang de ham door kip- of kalkoenfilet, ook heerlijk en met minder calorieën!
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…