Zin in een picknick of om lekker buiten in de tuin te eten? Maak bijvoorbeeld eens deze wraps met ham, sla en gestoofde groente.
Niets heerlijker dan op een zonnige dag eten in de openlucht. Nog feestelijker wordt het als de buitenmaaltijd iets meer is dan een bruine boterham en een appeltje toe. Daarom dit receptje van heerlijke wraps, die je gemakkelijk kunt inpakken voor een picknick maar ook herlijk smaken aan je eigen tuintafel.
Ingrediënten voor 4 personen
4 blaadjes kropsla, 16 spinazie- of veldslabladeren, 1 courgette, 1 rode paprika, 5 lente-uitjes, 4 el olijfolie, zout, peper uit de molen, 2-3 el crème fraîche, 4 plakken gekookte ham, 4 tarwepannenkoeken
Bereiding
Was de sla- en spinaziebladeren en laat goed uitlekken. Was de courgette, droog hem en halveer in de lengte. Snijd de helften in dunne plakjes. Maak de paprika’s schoon, ontpit en was ze, dep ze droog en snijd in smalle reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in fijne ringetjes. Verwarm nu de olijfolie in een pan en stoof de courgette, paprika en lente-uitjes 10 minuten. Kruid met wat zout en peper en schep de crème fraîche erdoor.
Verdeel de slablaadjes over de pannenkoeken en leg op elke pannenkoek een plak ham. Verdeel het groentemengsel erover en rol de pannenkoeken voorzichtig op. Je kunt de wraps zowel warm als koud eten.
Bereidingstijd: 45 minuten
Variatie: vervang de ham door kip- of kalkoenfilet, ook heerlijk en met minder calorieën!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…