Romantiek op kamerformaat: niets werkt zo op de fantasie als een potroos. De potroos heeft alle uitstraling en kwaliteit van de bekende roos als bloem, maar dan in een passend huiskamer-, balkon- of terrasformaat. Door de populariteit van de roos is dit een erg geliefde woonplant. De rijke keuze in kleuren maakt het jou makkelijk om een passend sprookje te creëren in het interieur.

Alice in Wonderland
Potrozen zijn rijkbloeiende planten die het buitengevoel naar binnen brengen. Ze zorgen voor een dromerige sfeer waarin alles mogelijk lijkt. Dit effect wordt versterkt door potrozen neer te zetten in een rijtje van verschillende kleuren, als een spannend doorkijkje of omringd door spiegels. Het betere Alice-in-Wonderland gevoel wordt nog krachtiger door te werken met mini-potrozen of potrozen op stam. Vooral glanzende materialen passen perfect bij deze sfeer, bijvoorbeeld een pot met kleurverloop of parelmoer. Ook roze en gouden metallics versterken het sprookjesachtige van de potroos.

potroos

Liefde!
De naam roos is afgeleid van het Keltische ‘rhodd’, dat rood betekent. Van oorsprong hebben veel rozen namelijk een rode bloemkleur. Al in de oudheid beschouwden mensen rozen als de mooiste bloemen ter wereld. Het is niet voor niets nog steeds hét symbool van de liefde! Daarbij zijn rozen een erg populair onderwerp in kunst, als ingrediënt van parfums en als versiering van stoffen.

roos

Potroos verzorgen
De potroos kan met de juiste verzorging lang bloeien. Binnen staat de plant het liefst op een lichte plek, met wat frisse lucht. De potkluit mag niet uitdrogen, geef dus regelmatig water. Voor een rijke bloei is het aan te raden eens in de drie weken planten- of speciale rozenmest te geven. Bloeiende planten verbruiken meer energie en andere voedingsstoffen dan groene planten. Extra voeding zorgt ervoor dat de potroos steeds nieuwe knoppen aanmaakt. Eenmaal uitgebloeid kan de potroos worden teruggesnoeid tot ongeveer 5 cm boven de potaarde. De plant zal dan na ongeveer twee maanden weer opkomen.